|
Μεγάλο μέρος του φαγητού που τρώμε είναι επεξεργασμένο, κονσερβοποιημένο και προετοιμασμένο για την ευκολία μας. Όμως είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τι τρώμε και από πού προέρχεται κάθε τροφή.
Ο Αμερικανός ηθοποιός Ντέιβιντ Μόσκοου ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο και μας δείχνει πώς οι καταναλωτικές μας συνήθειες επηρεάζουν τον κόσμο και την ανθρωπότητα. Μέσα από συνεντεύξεις με ειδικούς σε διάφορους τομείς θα μάθουμε για την ιστορία και την επιστήμη που κρύβει πίσω της κάθε τροφή έτσι ώστε να μπορούμε να πάρουμε συνειδητές αποφάσεις για το τι τρώμε στην καθημερινότητά μας.
Δείτε σήμερα:
«Ανεμώνη με ραστώνη στη Σαρδηνία» (Keep your friends close, and your anemones closer in Sardinia)
Eπεισόδιο 5
Στη Σαρδηνία, ο Ντέιβιντ θα βρεθεί δίπλα στον βραβευμένο με αστέρι Michelin σεφ Christiano Andreini.
Εκεί θα μάθει πως δεν είναι και τόσο εύκολο να πιάσεις χταπόδι στα ανοιχτά, αλλά ούτε κι αστακό μέσα από βάρκα.
Στη συνέχεια, σε μια ορεινή φάρμα του νησιού, ο Ντέιβιντ μαθαίνει να φτιάχνει ρικότα.
Διαθέσιμο στο ERTFLIX.
|
|