ΤΕΤΑΡΤΗ  01/02/2023
12:30 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
Κοντά στο Ηφαίστειο   (E)   
Ντοκιμαντέρ / Ταξίδια

Volcano Stories


Έτος παραγωγής: (2021)Σειρά ντοκιμαντέρ 20 ημίωρων επεισοδίων, συμπαραγωγής LES BONS CLIENTS , ARTE FRANCE 2021. (A’ Kύκλος)

Συναρπαστικά και τρομακτικά… τα ηφαίστεια διαμορφώνουν τα τοπία και επηρεάζουν τη ζωή των ντόπιων. Από τη Νέα Ζηλανδία μέχρι τον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό και την Ισλανδία, επιστήμονες, αλλά και τουρίστες, σπεύδουν να επισκεφτούν τα βουνά που άλλοτε μένουν ήσυχα και άλλοτε βρυχώνται.

Μια γεωλογική παγκόσμια περιήγηση ανάμεσα σε δημοφιλείς θρύλους και σεληνιακά τοπία.

Δείτε σήμερα: Νέα Ζηλανδία: Οι Θησαυροί των Ανδρών [Nouvelle-Zélande : des trésors pour les hommes]
Eπεισόδιο 3

Εδώ και σχεδόν χίλια χρόνια, οι κάτοικοι της Νέας Ζηλανδίας έχουν μάθει να δαμάζουν τις ηφαιστειακές δυνάμεις. Συνδέονται στενά με τη γη τους, η οποία τους προσφέρει πολλούς θησαυρούς.
Στο Νησί Μέγιορ βρίσκεται ένα από τα πολύτιμα πετρώματα του πολιτισμού των Μαορί: ο πανέμορφος οψιδιανός. Η Βικτόρια είναι η φύλακας αυτού του ερημικού νησιού και του ορυκτού θησαυρού του...
Στο Βόρειο Νησί, στη Ροτορούα, υπάρχει μια σειρά μοναδικών θερμών πηγών. Η γεωθερμική ενέργεια είναι ο άλλος ηφαιστειακός θησαυρός της "γης του μακρού λευκού σύννεφου". Ορισμένες φυλές έχουν ενσωματώσει αυτή τη φυσική ενέργεια στον τρόπο ζωής τους, όπως η φυλή Whakarewarewa.
Αλλά αυτή η πρωτοφανής πηγή ενέργειας έχει επίσης σύγχρονες εφαρμογές: κρατάει ζεστά τα θερμοκήπια του Χάραλντ για τις τροπικές καλλιέργειές του και - πέρα από τις μεμονωμένες χρήσεις - παρέχει στη Νέα Ζηλανδία την ενέργεια για την παραγωγή ηλεκτρισμού για 160.000 σπίτια.
Διαθέσιμο για 14 μέρες στο ERTFLIX.


   ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER
(E)
Επόμενο >  Ειδήσεις - Αθλητικά - Καιρός

 
     
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά