ΠΕΜΠΤΗ  26/01/2023
17:30 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
Ανιμέρτ   (E)   
Ντοκιμαντέρ / Τέχνες - ΓράμματαLive Streaming
Εκπομπή για τα κινούμενα σχέδια και τον πολιτισμό τους.

Συνεντεύξεις, εφαρμοσμένα εργαστήρια και ταινίες κινούμενων σχεδίων αποτελούν το περιεχόμενο αυτής της σειράς εκπομπών για τα κινούμενα σχέδια.

Η «’νιμερτ» παρουσιάζει, μεταξύ άλλων, δημιουργούς κινούμενων σχεδίων της Διασποράς (Greeks can), την ιστορία των ελληνικών κινούμενων σχεδίων (Ο γλάρος / The seagull), τα κινού΅ενα σχέδια στη Μεγίστη, στην καρδιά της Μεσογείου (Animated Archipelago), τα κινού΅ενα σχέδια στη Θεσσαλονίκη και τη γειτονιά της Ελλάδας (Levante), τα ’τομα με Αναπηρία στον κόσμο των κινούμενων σχεδίων (Ability), το Μουσείο ως βιωματικό εργαστήρι κινούμενων σχεδίων (No museum), καθώς και τις πολιτικές της Ευρώπης για την εμψύχωση (Europa).

Δείτε σήμερα: «Animated Archipelago»
Eπεισόδιο 7

Το Αιγαίο Πέλαγος διατρέχει ταυτόχρονα εκατοντάδες ελληνικά νησιά και πολλά χιλιόμετρα τουρκικών ακτογραμμών. Μία μικρή νησίδα ελληνικής γης που εισχωρεί επί του τουρκικού εδάφους και αποδεικνύει στην καθημερινότητά της την αρμονική συνύπαρξη μεταξύ των δύο γειτονικών λαών της νοτιοανατολικής Μεσογείου, είναι η νήσος Μεγίστη ή Καστελόριζο. Εκεί, Έλληνες εκπαιδευτικοί κρατούν την ελληνική παιδεία ζωντανή. Δημιουργούν με μικρούς και μεγάλους ακρίτες μαθητές ακόμα και κινούμενα σχέδια. Το ανιμέισον γίνεται, έτσι, η γέφυρα που ενώνει δύο πολιτισμούς με παλαιούς ιστορικούς δεσμούς και βαθιά ριζωμένες ομοιότητες αλλά και διαφορές. Στο επεισόδιο μάς μιλά η καθηγήτρια ανιμέισον στο Πανεπιστήμιο Yasar της Σμύρνης Zeynep Akcay.Παραγωγή: ΕΡΤ Α.Ε.
Εκτέλεση Παραγωγής: ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ – Εταιρεία Αστικού Πολιτισμού
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Πιλάβιος


https://goo.gl/xHXcr2

Επόμενο > [K8] Επιχείρηση, Αλλάζουμε την Ελλάδα (Νέο Επεισόδιο)

 
     
Live Streaming
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά