ΠΕΜΠΤΗ  26/01/2023
00:00 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
Κεραία  (Γ' Kύκλος) (Νέο Επεισόδιο)   
Ενημέρωση / ΕκπομπήLive Streaming
Η ΚΕΡΑΙΑ, εκπομπή τηλεοπτικό στίγμα της ΡΕΑΣ ΒΙΤΑΛΗ, επανέρχεται με έναν νέον κύκλο 12 επεισοδίων.
Αφοσιωμένη-αφιερωμένη στην κοινωνική έρευνα, όπως μας έχει συνηθίσει μέχρι τώρα (Αστεγία νέου τύπου, Ανακουφιστική, Αυτισμός, Αποτέφρωση, Αναδοχή-διαφορετικό της υιοθεσίας κ.λ.π) συνεχίζει ατρόμητα με «δύσκολα» θέματα καθώς η ίδια πιστεύει ότι «Αν οι άνθρωποι αντέχουν να ζούνε αυτά που ζουν, δεν επιτρέπεται σε εμάς να λέμε “Δεν αντέχω να βλέπω”».

Με μια πλουραλιστική πάντα ομάδα εξαιρετικών συνομιλητών, σοφά επιλεγμένων, ώστε παράλληλα με την επιστημοσύνη τους να καταθέτουν και τα βιώματά τους.
Στόχος της, κάθε θέμα να αναπτύσσεται πολύπλευρα, κουρδίζοντας όσες πιο πολλές σκέψεις και «Μήπως;» στον τηλεθεατή, στα 45 λεπτά που αναλογούν στο επεισόδιο.

Δείτε σήμερα: «Συμπερίληψη»
Eπεισόδιο 11

Η ΚΕΡΑΙΑ, τηλεοπτικό εγχείρημα της χρονογράφου ΡΕΑΣ ΒΙΤΑΛΗ, αυτή την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου πραγματεύεται το θέμα της ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗΣ ως ύψιστο ζητούμενο στην ιερότητα του σεβασμού στον συνάνθρωπο.

Δυο σπουδαίες προσπάθειες άνοιξαν τις πόρτες τους στις κάμερες της ΚΕΡΑΙΑΣ προκειμένου να αντιληφθούμε εμπράκτως.

Η πρώτη ονομάζεται POWER OF Α FROWER. Δηλαδή μια «οριζόντια» μονάδα στον νομό Αττικής που ξεκινάει από ένα αγρόκτημα στο Κορωπί την καλλιέργεια λουλουδιών, με σκοπό τη δημιουργία πανέμορφων σε τεχνική ανθοδεσμών. Την πώλησή τους μετέπειτα σε δυο καταστήματα ή μέσω μηνιαίας συνδρομής την παραλαβή αυτών των ανθοδεσμών στον χώρο που θέλει ο καθένας.
Όλα αυτά πραγματοποιούνται από ενήλικες, που υπό άλλες συνθήκες θα ζούσαν στους τοίχους των σπιτιών τους γιατί στη χώρα μας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Ρέα Βιτάλη, «τους αναπήρους κάθε είδους τους κρύβουμε».

Στη συνέχεια η ΚΕΡΑΙΑ ταξιδεύει στο Γαλαξίδι και συγκεκριμένα στην μονάδα «ΕΣΤΙΑ ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ».
Η επιτομή της συμπερίληψης καθώς συμβιώνουν άνθρωποι με αναπηρίες μαζί με το εξειδικευμένο προσωπικό αλλά και με εθελοντές, που μόλις έχουν τελειώσει το σχολείο τους και καταφθάνουν από κάθε γωνιά της γης προκειμένου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και να λάβουν την ευεργεσία της προσφοράς.

Στο «εγώ» να ανθίσει ένα «εμείς», όπως χαρακτηριστικά λέει η Ρέα Βιτάλη. Κάτι που ακόμα δεν είναι στην κουλτούρα της χώρας μας.

Στην πρώτη προσπάθεια εξαιρετική «ξεναγός» η επιχειρηματίας και εθελόντρια κ. Ναταλία Μοσχού και στη δεύτερη στο Γαλαξίδι η πρόεδρος της Εστίας Αγιος Νικόλαος κ. Τζοβάνα Καμπούρη.

«Εντέλει, λουλούδια είναι οι άνθρωποι». Θα περιφερθούμε στους «κήπους» τους, καταλήγουν.Ιδέα-Έρευνα: Ρέα Βιτάλη
Σκηνοθεσία: Άρης Λυχναράς
Μοντάζ: Κώστας Κουράκος
Αρχισυνταξία: Βούλα Βουδούρη
Παραγωγή: Θοδωρής Καβαδάς

Παρουσίαση: Ρέα Βιτάλη

Διαθέσιμο στο ERTFLIX.


   ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER
[K8] Μουσικό Κουτί (Νέο Επεισόδιο) < Προηγούμενο
Επόμενο > [K8] Πρωΐαν σε Είδον, τήν Μεσημβρίαν (E)

 
     
Live Streaming
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά