ΤΕΤΑΡΤΗ  25/01/2023
18:30 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
Νησιά στην Άκρη   (E)   
Ντοκιμαντέρ / Τρόπος ζωής


Έτος παραγωγής: (2022)


Live Streaming
Εβδομαδιαία ημίωρη εκπομπή, παραγωγής ΕΡΤ3 2022.
Τα «Νησιά στην Άκρη» είναι μια σειρά ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ3 που σκιαγραφεί τη ζωή λιγοστών κατοίκων σε μικρά ακριτικά νησιά. Μέσα από μια κινηματογραφική ματιά αποτυπώνονται τα βιώματα των ανθρώπων, οι ιστορίες τους, το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον αυτών των απομακρυσμένων τόπων. Κάθε επεισόδιο είναι ένα ταξίδι, μία συλλογή εικόνων, προσώπων και ψηγμάτων καθημερινότητας. Μια προσπάθεια κατανόησης ενός διαφορετικού κόσμου, μιας μικρής, απομονωμένης στεριάς που περιβάλλεται από θάλασσα.

Δείτε σήμερα: «Ψαρά» [Με αγγλικούς υπότιτλους]
Eπεισόδιο 4

Τα Ψαρά είναι ένα νησί που κάποτε πέρασε από τη ράχη του η καταστροφή. Όμως αποδείχτηκε ζωντανό και ανθεκτικό μέσα στο χρόνο.

Ένα νησί που οι μικρές ιστορίες των ανθρώπων του, και ο απόηχος της «Μεγάλης Ιστορίας» μπλέκονται αξεδιάλυτα. Στον απόηχο αυτό ζουν οι κάτοικοί του και σήμερα. Η Λία είναι ένα χαμογελαστό δυναμικό κορίτσι που έκανε από νωρίς την επιλογή της να εγκατασταθεί μόνιμα στο πατρογονικό νησί. O Ανδρέας άφησε τα οικονομικά για να ασχοληθεί με το μελισσοκήπι του παππού του. Η κυρά Μαρουσώ που έχει τον μοναδικό φούρνο του νησιού ούτε έφυγε, ούτε και θέλει να φύγει ποτέ.

Τα Ψαρά είναι ένα ζωντανό νησί με ανθρώπους περήφανους για τον τόπο τους και την μεγάλη ιστορία του.Σκηνοθεσία: Γιώργος Σαβόγλου & Διονυσία Κοπανά Έρευνα - Αφήγηση: Διονυσία Κοπανά Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιάννης Μισουρίδης Διεύθυνση Παραγωγής: Χριστίνα Τσακμακά Μουσική τίτλων αρχής-τέλους: Κωνσταντής Παπακωνσταντίνου Πρωτότυπη Μουσική: Μιχάλης Τσιφτσής Μοντάζ: Γιώργος Σαβόγλου Βοηθός Μοντάζ: Σταματίνα Ρουπαλιώτη Βοηθός Κάμερας: Αλέξανδρος Βοζινίδης

Διαθέσιμο στο ERTFLIX.


   ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER
[K8] +άνθρωποι  (Β' Kύκλος) (Νέος Kύκλος) < Προηγούμενο
Επόμενο > [K] ΠΟΠ Μαγειρική  (Ε' Kύκλος) (Νέο Επεισόδιο)

 
     
Live Streaming
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά