ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  25/11/2022
21:00 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ, ΛΟΝΔΙΝΟ, ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ (Α' ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ)   
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ / Ιστορία

AMSTERDAM, LONDON, NEW YORK- THE MAGNIFICENT THREE


Έτος παραγωγής: (2017)


Live Streaming
Σειρά ντοκιμαντέρ, 4 ωριαίων επεισοδίων, συμπαραγωγής ARTE France – Iliade Productions/ Les films de l’Odyssée/ Imagina Produções, 2017.

Από το 1600 και μετά, το Άμστερνταμ, το Λονδίνο και η Νέα Υόρκη συνέβαλαν στη γέννηση και την ανάπτυξη της "παγκόσμιας πόλης": μια νέα αστική έννοια της οποίας η φιλοδοξία αναδεικνύεται σε παγκόσμια κλίμακα και η οποία δημιούργησε ένα ριζικά νέο αρχιτεκτονικό τοπίο, αναγνωρίσιμο ακόμη και σήμερα.

Χρησιμοποιώντας ειδικά σχεδιασμένες τρισδιάστατες εικόνες για την αναδημιουργία της πόλης ανάπτυξη στο χρόνο και στο χώρο, σε συνδυασμό με αρχικά τραβηγμένες αεροφωτογραφίες εικονικών ή λιγότερο γνωστά μνημεία και ζωντανές σκηνές κινουμένων σχεδίων, αυτή η σειρά προσφέρει μια συναρπαστική νέα προσέγγιση στο πρόγραμμα Ιστορίας.

Δείτε σήμερα: Ένας χρυσός αιώνας [A golden century]
Eπεισόδιο 1

Όλα ξεκίνησαν το 1585, όταν η μικρή πόλη του Άμστερνταμ, μέσα σε λίγες δεκαετίες, έγινε σταδιακά η πρώτη διεθνής πόλη στην ιστορία της ανθρωπότητας. Παρακολουθήστε την ιστορία της ανέλιξης του Άμστερνταμ και της αυξανόμενης κυριαρχίας του στο παγκόσμιο εμπόριο, καθώς και τις θεαματικές καινοτομίες που το κατέστησαν δυνατό. Στην άλλη πλευρά της Μάγχης, το Λονδίνο δεν είναι ακόμη ο ανταγωνιστής που θα γίνει σύντομα - αλλά το Σίτι αναπτύσσεται και βρίσκει τον προορισμό του: το εμπόριο και η οικονομία θα είναι τα όπλα του για να κατακτήσει τον κόσμο. Το Άμστερνταμ και το Λονδίνο, δίδυμες πόλεις από πολλές απόψεις, θα πολεμήσουν σύντομα μεταξύ τους για να ηγηθούν της ανερχόμενης παγκόσμιας οικονομίας.
Διαθέσιμο για 14 μέρες στο ERTFLIX.


   ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER
[K8] ΟΔΥΣΣΕΙΑ (E) < Προηγούμενο
Επόμενο >  Ο ΚΑΙΡΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΚΗ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ

 
     
Live Streaming
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά