ΔΕΥΤΕΡΑ  26/09/2022
11:30 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ   (Γ' ΚΥΚΛΟΣ)   (E)   
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Εκπομπή


Έτος παραγωγής: (2022)


Live Streaming
Ημίωρη εβδομαδιαία εκπομπή παραγωγής ΕΡΤ3 2022.

Ο «άξονας ανάπτυξης» του τίτλου είναι ο άξονας που δημιουργούν σε μια περιοχή, οι εκπαιδευτικοί φορείς και το παραγωγικό δυναμικό, με συνδετικό κρίκο τη νέα γενιά, τους φοιτητές, τους αυριανούς επιστήμονες, εργαζόμενους, επαγγελματίες, επιχειρηματίες. Η ανάπτυξη αρχίζει από τα μεγάλα κύτταρα εκπαίδευσης, τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, που παρέχουν το μελλοντικό προσωπικό και την γνώση, μέσω της έρευνας και της αποτύπωσης της υφιστάμενης παραγωγικής κατάστασης. Τα ΑΕΙ σε όλη τη χώρα, διασυνδέονται με την περιοχή τους, με τους υφιστάμενους παραγωγικούς φορείς, με δημόσιους οργανισμούς, αλλά και με τοπικές επιχειρήσεις, διαχέοντας άτομα και τεχνογνωσία.
Παρουσιάζουμε από μια πόλη της περιφέρειας, ένα συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο, ερευνητικό πρόγραμμα, εργαστήριο ή σχολή, και τις σχέσεις που έχει με την περιοχή, με φόντο το μέλλον και την ανάπτυξη.

Δείτε σήμερα: Κοζάνη
Eπεισόδιο 6

Οι Άξονες Ανάπτυξης παρουσιάζουν την πολυεπίπεδη έρευνα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με κεντρικό στόχο την παραγωγή και διαχείριση «καθαρής» ενέργειας, μπροστά στη μεγάλη πρόκληση της απολιγνιτοποίησης.

Οι ενεργειακές αναβαθμίσεις κτιρίων στην τοπική κοινωνία με την εξοικονόμηση ενέργειας να φτάνει ακόμη και στο 80% και τα μοντέλα πρόβλεψης φωτοβολταϊκής παραγωγής.ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΥΔΗΣ-σκηνοθεσία
ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΔΗΜΑΡΕΣΗ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΑΛΣΑΜΙΔΗΣ -ρεπορτάζ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΝΙΩΤΗΣ –βοηθός σκηνοθέτη, μοντάζ, γραφικά
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΕΝΙΕΡΗΣ, ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΔΗΜΑΡΕΣΗ -αρχισυνταξία
ΠΑΝΟΣ ΦΑΪΤΑΤΖΟΓΛΟΥ –διευθ. Φωτογραφίας   ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER
(E)
Επόμενο > [K8] ΠΑΡΑΔΕΙΣΕΝΙΟΙ ΚΗΠΟΙ (E)

 
     
Live Streaming
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά