ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  23/09/2022
20:00 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
ΠΛΑΝΑ ΜΕ ΟΥΡΑ  (Β' ΚΥΚΛΟΣ)   (E)   
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / Εκπομπή


Έτος παραγωγής: (2021)


Live Streaming
2ος κύκλος επεισοδίων για την εκπομπή της ΕΡΤ που φιλοδοξεί να κάνει τους ανθρώπους τους καλύτερους φίλους των ζώων.

Ο 2ος κύκλος της σειράς εβδομαδιαίων ωριαίων εκπομπών «Πλάνα με ουρά», που επιμελείται και παρουσιάζει η δημοσιογράφος Τασούλα Επτακοίλη, αφηγείται ιστορίες ανθρώπων και ζώων. Ιστορίες φιλοζωίας και ανθρωπιάς, στην πόλη και στην ύπαιθρο.

Μπροστά από τον φακό του σκηνοθέτη Παναγιώτη Κουντουρά περνούν γάτες και σκύλοι, άλογα και παπαγάλοι, αρκούδες και αλεπούδες, γαϊδούρια και χελώνες, αποδημητικά πουλιά και φώκιες - και γίνονται πρωταγωνιστές της εκπομπής.

Σε κάθε επεισόδιο, συμπολίτες μας που προσφέρουν στα ζώα προστασία και φροντίδα -από τους άγνωστους στο ευρύ κοινό εθελοντές των φιλοζωικών οργανώσεων, μέχρι πολύ γνωστά πρόσωπα από διάφορους χώρους (τέχνες, γράμματα, πολιτική, επιστήμη)- μιλούν για την ιδιαίτερη σχέση τους με τα τετράποδα και ξεδιπλώνουν τα συναισθήματα που τους προκαλεί αυτή η συνύπαρξη.

Επιπλέον, οι ειδικοί συνεργάτες της εκπομπής μας δίνουν απλές, αλλά πρακτικές και χρήσιμες συμβουλές για την καλύτερη υγεία, τη σωστή φροντίδα, την εκπαίδευση και τη διατροφή των ζώων μας, αλλά και για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των φιλόζωων που συμβιώνουν με κατοικίδια.

Τα «Πλάνα με ουρά», μέσα από ποικίλα ρεπορτάζ και συνεντεύξεις, αναδεικνύουν εν-διαφέρουσες ιστορίες ζώων και των ανθρώπων τους. Μας αποκαλύπτουν άγνωστες πληροφορίες για τον συναρπαστικό κόσμο των ζώων.

Γνωρίζοντάς τα καλύτερα, είναι σίγουρο ότι θα τα αγαπήσουμε ακόμη περισσότερο.

Γιατί τα ζώα μας δίνουν μαθήματα ζωής. Μας κάνουν ανθρώπους!Δείτε σήμερα: «Δέλτα του Έβρου - Αγγελική Κοτταρίδη»
Eπεισόδιο 20

Ταξιδεύουμε στο Δέλτα του Έβρου που, με μήκος 528 χλμ, είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος ποταμός της Ευρώπης μετά τον Δούναβη.

Δύο έμπειρα στελέχη του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δέλτα Έβρου, που δημιουργήθηκε το 2002 για τη μελέτη και την προστασία του, θα μας πουν τα πάντα για αυτόν τον εξαιρετικής ομορφιάς υγροβιότοπο, αυτή την κιβωτό βιοποικιλότητας.

Ο συνεργάτης της εκπομπής, κτηνίατρος ειδικός στη συμπεριφορά Χρήστος Καραγιάννης μάς εξηγεί πώς η συμβίωση παιδιών και σκυλιών στο ίδιο σπίτι
θα είναι αρμονική και πώς τυχόν προβλήματα μπορούν να ξεπεραστούν.

Τέλος, ταξιδεύουμε στη Βέροια για να συναντήσουμε την Αγγελική Κοτταρίδη, διακεκριμένη αρχαιολόγο και προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας, που μάς μιλά για την έννοια της φιλοζωίας στους αρχαίους χρόνους και τη διαχρονική μας σχέση μας με τα ζώα και τη φύση από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Ακόμη μας εκμυστηρεύεται πόσο έχουν αλλάξει την ίδια τα δικά της τετράποδα, οι γάτες της αλλά και η σκυλίτσα της Μπουμπού ή κυρία Μπου ή Μπαρμπούνι!Παρουσίαση - Αρχισυνταξία: Τασούλα Επτακοίλη
Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Κουντουράς
Δημοσιογραφική Έρευνα: Τασούλα Επτακοίλη, Σάκης Ιωαννίδης
Σενάριο: Νίκος Ακτύπης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Σάκης Γιούμπασης
Μουσική: Δημήτρης Μαραμής
Σχεδιασμός Γραφικών: Αρίσταρχος Παπαδανιήλ
Οργάνωση Παραγωγής: Βάσω Πατρούμπα
Σχεδιασμός παραγωγής: Ελένη Αφεντάκη
Εκτέλεση παραγωγής: Κωνσταντίνος Γ. Γανωτής / Rhodium Productions

Ειδικοί συνεργάτες:
Έλενα Δέδε, νομικός, ιδρύτρια Dogs' Voice
Χρήστος Καραγιάννης, κτηνίατρος ειδικός σε θέματα συμπεριφοράς ζώων
Στέφανος Μπάτσας, κτηνίατρος
Σταύρος Ντίμος, σεφ


Διαθέσιμο στο ERTFLIX.

[K8] ΚΑΤΙ ΓΛΥΚΟ (E) < Προηγούμενο
Επόμενο >  ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΚΑΙΡΟΣ

 
     
Live Streaming
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά