ΠΕΜΠΤΗ  22/09/2022
05:30 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΟΙ   (E)   
Ντοκιμαντέρ / Τέχνες - ΓράμματαLive Streaming
Σειρά ντοκιμαντέρ που μας δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά τους πιο γνωστούς γελοιογράφους, να ακούσουμε τις σκέψεις και τις απόψεις τους και να μάθουμε τα μυστικά της δουλειάς τους.

Πρόκειται για τα πορτρέτα γνωστών σκιτσογράφων: του «βετεράνου» (αλλά πάντα επί των επάλξεων) Βασίλη Χριστοδούλου (Βραδυνή) που κοντεύει να συμπληρώσει αισίως έναν αιώνα ζωής, και φθάνοντας μέχρι τον (κατά πολύ) νεώτερο Σπύρο Δερβενιώτη (City Press). Τη λίστα συμπληρώνουν οι Γιάννης Ιωάννου (Έθνος), Γιάννης Καλαϊτζής (Ελευθεροτυπία), Μιχάλης Κουντούρης (Ελεύθερος Τύπος), Ηλίας Μακρής (Καθημερινή), Πάνος Μαραγκός (Έθνος), Έφη Ξένου (Ελεύθερος Τύπος), Ανδρέας Πετρουλάκης (Καθημερινή), Στάθης Σταυρόπουλος (Ελευθεροτυπία), Σπύρος Ορνεράκης (Τα Νέα) και ο Γιάννης Λογοθέτης (Λογο). Τρεις επιπλέον εκπομπές είναι αφιερωμένες σε πρωτομάστορες που ανήκουν, πλέον, στην ιστορία: τον Φωκίωνα Δημητριάδη, τον Αρχέλαο (Αντώναρο) και τον Μέντη Μποσταντζόγλου (Μποστ).

Ο φακός της εκπομπής επισκέπτεται τους γελοιογράφους στα «άδυτα» των σχεδιαστηρίων τους, καταγράφει τη διαδικασία ολοκλήρωσης ενός σκίτσου, εντοπίζει τα «φυλακτά» και τα «φετίχ» που διακοσμούν το χώρο. Πολλά και ενδιαφέροντα είναι τα ερωτήματα στα οποία καλούνται να απαντήσουν: Πώς «γεννιέται» μια ιδέα και ποιες μεθόδους χρησιμοποιούν για να την «ψαρέψουν» από το καθημερινό γίγνεσθαι. Τι υλικά και βοηθήματα χρησιμοποιούν στη δουλειά τους. Με ποιες γελοιογραφίες γελούν οι ίδιοι και ποιοι «δάσκαλοι» τους έχουν επηρεάσει. Ποια είναι τα όρια της ελευθερίας και ποιοι κώδικες οφείλουν να αυτορρυθμίζουν την σατιρική έκφραση κ.λπ.

Δείτε σήμερα: «Φωκίων Δημητριάδης»

Δημοσιογραφική επιμέλεια: Άρης Μαλανδράκης
Παραγωγή: Elesta Art ProductionsΣκηνοθεσία: Κατερίνα Πανταζοπούλου

Διαθέσιμο στο ERTFLIX.

Επόμενο >  Ειδήσεις

 
     
Live Streaming
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά