ΠΕΜΠΤΗ  22/09/2022
02:00 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ   (E)   Live Streaming
Ο Φρέντυ Γερμανός παρουσιάζει μια ανθολογία από τις εκπομπές του, συμπληρώνοντας πορεία 25 χρόνων στην ελληνική τηλεόραση.

Δείτε σήμερα: «Κωνσταντίνος Πολίτης» (Αφιέρωμα: 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή)

Με αφορμή την επέτειο της απελευθέρωσης της Σμύρνης, στις 2 Σεπτεμβρίου του 1919, ο Φρέντυ Γερμανός θυμάται την εκπομπή με καλεσμένο τον συγγραφέα Κωνσταντίνο Πολίτη.

Ο άνθρωπος που έλαβε μέρος ως Λοχίας στις μάχες στη Μικρά Ασία διηγείται με συγκίνηση την εμπειρία που έζησε, περιγράφοντας συγκλονιστικά ντοκουμέντα, τα οποία καταγράφονται στο βιβλίο του «ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ», αφήνοντας τα δικά του ίχνη στο πέρασμά του από το κατώφλι της ιστορίας.

Μέσα από τις συγκλονιστικές μαρτυρίες του Κωνσταντίνου Πολίτη περιγράφεται ο πόθος για την απελευθέρωση του αλύτρωτου Ελληνισμού, η τραγική σφαγή της Σμύρνης, μέχρι την απελευθέρωσή της.

Ο Φρέντυ Γερμανός, επιλέγοντας γεγονότα μέσα απ' το βιβλίο του, ξεδιπλώνει μνήμες πριν από 55 χρόνια, που σημάδεψαν τη ζωή του και σηματοδότησαν τον Ελληνισμό.

Ο Αεροπόρος Νίκος Δέας, που έγινε η αιτία να σωθεί ολόκληρη η 9η Μεραρχία στην οποία ήταν Λοχίας ο Κωνσταντίνος Πολίτης, μέσα από βίντεο στέλνει μήνυμα θαυμασμού στον άγνωστο συμπολεμιστή του.

Η εκπομπή ολοκληρώνεται με τη συγκινητική συνάντηση του συγγραφέα με τον συμπολεμιστή και φίλο του Νίκο Καμηλιέρη, που φθάνει απ' τα βάθη των χρόνων στην εκπομπή για του θυμίσει τη Μικρά Ασία του 1923.

Η εκπομπή πλαισιώνεται από πλούσιο αρχειακό υλικό από τις μάχες της Μικράς Ασίας.
  (Β' ΚΥΚΛΟΣ) (E)
Επόμενο >  ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΚΑΙΡΟΣ

 
     
Live Streaming
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά