ΣΑΒΒΑΤΟ  24/09/2022
04:30 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ   (Γ' Kύκλος)   (E)   
Ενημέρωση / Εκπομπή


Έτος παραγωγής: (2022)Ημίωρη εβδομαδιαία εκπομπή παραγωγής ΕΡΤ3 2022.

Ο «άξονας ανάπτυξης» του τίτλου είναι ο άξονας που δημιουργούν σε μια περιοχή, οι εκπαιδευτικοί φορείς και το παραγωγικό δυναμικό, με συνδετικό κρίκο τη νέα γενιά, τους φοιτητές, τους αυριανούς επιστήμονες, εργαζόμενους, επαγγελματίες, επιχειρηματίες. Η ανάπτυξη αρχίζει από τα μεγάλα κύτταρα εκπαίδευσης, τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, που παρέχουν το μελλοντικό προσωπικό και την γνώση, μέσω της έρευνας και της αποτύπωσης της υφιστάμενης παραγωγικής κατάστασης. Τα ΑΕΙ σε όλη τη χώρα, διασυνδέονται με την περιοχή τους, με τους υφιστάμενους παραγωγικούς φορείς, με δημόσιους οργανισμούς, αλλά και με τοπικές επιχειρήσεις, διαχέοντας άτομα και τεχνογνωσία.
Παρουσιάζουμε από μια πόλη της περιφέρειας, ένα συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο, ερευνητικό πρόγραμμα, εργαστήριο ή σχολή, και τις σχέσεις που έχει με την περιοχή, με φόντο το μέλλον και την ανάπτυξη.

Δείτε σήμερα: Μυτιλήνη 1
Eπεισόδιο 5

Οι Άξονες Ανάπτυξης επισκέπτονται στη Λέσβο το πρωτοπόρο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και παρουσιάζουν το μοναδικό στην Ελλάδα, Τμήμα Ωκεανογραφίας. Η πολύτιμη συμβολή του τμήματος στην προστασία της θαλάσσιας βιοποικιλότητας, η έρευνα πάνω στην κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις στις παράκτιες περιοχές.ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΥΔΗΣ-σκηνοθεσία
ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΔΗΜΑΡΕΣΗ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΑΛΣΑΜΙΔΗΣ -ρεπορτάζ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΝΙΩΤΗΣ –βοηθός σκηνοθέτη, μοντάζ, γραφικά
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΕΝΙΕΡΗΣ, ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΔΗΜΑΡΕΣΗ -αρχισυνταξία
ΠΑΝΟΣ ΦΑΪΤΑΤΖΟΓΛΟΥ –διευθ. Φωτογραφίας   ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER
(E)
Επόμενο > [K8] Παραδεισένιοι Κήποι (E)

 
     
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά