ΤΕΤΑΡΤΗ  21/09/2022
16:00 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
Στην Ινδία με την Τζοάνα Λάμλεϊ   (E)   
Ντοκιμαντέρ / Ταξίδια

Joanna Lumley's IndiaLive Streaming
Μίνι σειρά ντοκιμαντέρ 3 επεισοδίων, παραγωγής Αγγλίας 2017.

Η διάσημη Βρετανίδα ηθοποιός και παρουσιάστρια τηλεοπτικών ταξιδιωτικών εκπομπών Τζοάνα Λάμλεϊ επιστρέφει στη χώρα όπου γεννήθηκε, την Ινδία, για να τιμήσει το πόσο σπουδαίο κράτος είναι σήμερα.

Γιορτάζοντας την ομορφιά, την άγρια φύση, τους ανθρώπους, τον πολιτισμό, την Ιστορία, τη νεωτερικότητα και την απόλυτη ποικιλομορφία, το οδοιπορικό της Τζοάνα την ταξιδεύει σε μια εξερεύνηση του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος της Ινδίας, αντλώντας από τις δικές της συνδέσεις και εμπειρίες και μαθαίνοντας από ιστορίες άλλων.

Eπεισόδιο 2

Περιγραφή επεισοδίου
Η Τζοάνα Λάμλεϊ στο Μουμπάι, επισκέπτεται την εφημερίδα «Times» της Ινδίας, όπου δούλευε ο θείος της τις δεκαετίες του ’30 και του ’40.

Ξεπερνά την υψοφοβία της και εξερευνά τον ουρανοξύστη World One, που σύντομα θα είναι το ψηλότερο συγκρότημα κατοικιών του Μουμπάι.

Η Τζοάνα μαγεύεται από τα Σπήλαια Ελόρα. Πρόκειται για πάνω από 100 σπήλαια που χρονολογούνται από το 600-1000 μ.Χ. και είναι εκπληκτικοί ναοί λαξευμένοι στον βράχο.

Είναι καλεσμένη σε μια γιορτή για το καινούργιο σπίτι μιας οικογένειας Ινδουιστών, όπου μια αγελάδα και το μικρό της παρευρίσκονται για να φέρουν τύχη.

Στο άλλο άκρο, επισκέπτεται μια κοινότητα Νταλίτ στο Γουτζαράτ. Πρόκειται για τους «Ανέγγιχτους», την κατώτερη κάστα στην Ινδία, που υφίστανται καθημερινές διακρίσεις.

Η Ινδία εξακολουθεί να είναι η χώρα των άκρων. Η Τζοάνα γνωρίζει τον μαχαραγιά του Ντουνγκαρπούρ στο παλάτι του, το οποίο ανήκει στην οικογένειά του επί 23 γενιές.
Διαθέσιμο στο ERTFLIX.

  (Β' Kύκλος) (Α' Τηλεοπτική Μετάδοση)
Επόμενο > [K8] ΜΙΣ ΜΑΡΠΛ - Δ΄ ΚΥΚΛΟΣ (E)

 
     
Live Streaming
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά