ΠΕΜΠΤΗ  22/09/2022
08:30 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
Η Γη των Μουσώνων   (E)   
Ντοκιμαντέρ / Φύση

Lands of the Monsoon
Σε μια αχανή περιοχή της υφηλίου, από την Ινδία ως την Αυστραλία, η ζωή εξαρτάται απόλυτα από ένα γιγαντιαίο κλιματικό σύστημα.

Τους μουσώνες.

Οι μουσώνες είναι το μεγαλύτερο κλιματικό σύστημα στη Γη. Όλον τον χρόνο αδιανόητες ποσότητες νερού μετακινούνται πάνω από αυτό το κομμάτι του πλανήτη μας με ρυθμούς πολλές φορές απρόβλεπτους και μυστηριώδεις.

Η βροχή δίνει ζωή αλλά και την καταστρέφει.

Σχηματίζει μαγευτικά τοπία και εκεί η φύση, στη μεγαλοπρέπειά της συναντά τους πιο ζωντανούς πολιτισμούς του πλανήτη. Οι μουσώνες προκαλούν κατακλυσμούς και μαζί με αυτούς το θαύμα της αναζωογόνησης.

Όμως οι μουσώνες μπορούν να φέρουν και ξηρασία.

Αυτές οι ακρότητες βάζουν σε δοκιμασία κάθε ζωντανό πλάσμα.

Δείτε σήμερα: «Αλλόκοτοι ναυαγοί»
Eπεισόδιο 4

Στο επίκεντρο των μουσώνων, μεταξύ Αυστραλίας και ηπειρωτικής Ασίας, βρίσκονται χιλιάδες τροπικά νησιά μοναδικής βιοποικιλότητας. Αιτία, η ηφαιστειακή τους προέλευση και το σφυροκόπημα που δέχονται από τους μουσώνες εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Στο Σουλαουέζι, ευημερούν οι λοφιοφόροι μαύροι μακάκοι, οι οποίοι εντυπωσιάζουν με την κοινωνική τους συμπεριφορά. Στις ακτές, τα πουλιά μαλέο γεννούν τα αυγά τους στην καυτή άμμο.

Στην Ιάβα, μέλη της φυλής Τενγκέρ ανεβαίνουν μέχρι τον κρατήρα του ηφαιστείου Μπρόμο για να προσφέρουν ζώα και μέρος της σοδειάς τους, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης στους προγόνους τους.

Στο Βόρνεο, οι ισχυρές βροχοπτώσεις, σε συνδυασμό με την απουσία ενεργών ηφαιστείων, έχουν καταστρέψει τη σύνθεση του εδάφους. Ο σκληρός ανταγωνισμός για τροφή έχει συντελέσει στη δημιουργία μοναδικών ειδών χλωρίδας και πανίδας.

Ένα ταξίδι στην καρδιά των μουσώνων, σε ένα σύμπαν εξωτικών τοπίων και παράξενων πλασμάτων.
Διαθέσιμο στο ERTFLIX.

(E)
Επόμενο > [K8] ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ  (Β' Kύκλος) (E)

 
     
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά