ΣΑΒΒΑΤΟ  06/08/2022
18:00 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ  (Β' ΚΥΚΛΟΣ) (ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ)   
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ / Ταξίδια


Έτος παραγωγής: (2022)


Live Streaming
Η ταξιδιωτική σειρά ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ3, «Η Τέχνη του Δρόμου», έγραψε για πρώτη φορά πέρσι τη δική της πρωτότυπη και μοναδική ιστορία σε 12 πόλεις της Ελλάδας. Φέτος ετοιμάζεται για ακόμα πιο συναρπαστικές διαδρομές απογειώνοντας τη φιλοσοφία της Τέχνης, που δημιουργείται στο δρόμο και ανήκει εκεί. Στα νέα επεισόδια ο Στάθης Τσαβαλιάς ή αλλιώς Insane51, ένας από τους πλέον γνωστούς και επιδραστικούς mural artists παγκοσμίως μάς καλεί να γνωρίσουμε τη δική του ιδιαίτερη τέχνη και να τον ακολουθήσουμε στα πιο όμορφα μέρη της Ελλάδας. Ο Insane51 έχει ξεχωρίσει για τη μοναδική, φωτορεαλιστική τεχνική του, που αναμειγνύει την τρίτη διάσταση µε το street art δημιουργώντας μοναδικά οπτικά εφέ, που αποκαλύπτονται μέσα από τη χρήση 3D γυαλιών ή ειδικού φωτισμού. Νέες τοιχογραφίες θα αποκαλυφθούν στα πιο urban σημεία κάθε πόλης που θα επισκεφθεί «Η Τέχνη του Δρόμου». Το ταξίδι του Insane51 θα γίνει το δικό μας ταξίδι ανά την Ελλάδα με την κάμερα να καταγράφει εκτός από τα μέρη και τους ανθρώπους, που θα γνωρίζει, τη δημιουργία από την αρχή έως το τέλος μιας μοναδικής τοιχογραφίας.

Δείτε σήμερα: «Χανιά»
Eπεισόδιο 2

Στην Κρήτη και συγκεκριμένα στα Χανιά συνεχίζει το ταξίδι της “Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ”. Ο Insane51 ή Στάθης Τσαβαλιάς όπως είναι το κανονικό του όνομα, πιάνει τα σπρέι του και αφήνει το δικό του σημάδι σε έναν τοίχο της οδού Βενιζέλου στα Χανιά.
Κι όλα αυτά, όσο ο Στάθης επισκέπτεται τους ανθρώπους της πόλης και των γύρω περιοχών για να ανακαλύψει από πρώτο χέρι ξεχωριστές ιστορίες του τόπου που θα τον εμπνεύσουν για να ολοκληρώσει το έργο του. Αφού ακούσει τις ιστορίες του Φάρου στο παλιό λιμάνι, θα πάρει τη μοτοσικλέτα του για την Κίσσαμο όπου θα συναντήσει τον μεγάλο παραδοσιακό Κρητικό τραγουδιστή Αντώνη Μαρτσάκη, θα δει εικόνες από το μέλλον στο Πολυτεχνείο της Κρήτης, θα περιπλανηθεί στα Στιβανάδικα και θα μπει στην αίθουσα του Ευρωπαϊκού Τροπαίου στο δημοφιλές μουσείο της Εθνικής Ελλάδος Ποδοσφαίρου.
Αυτές κι άλλες τόσες μικρές ιστορίες, τον οδηγούν στο να ξετυλίξει τον δικό του μίτο της Αριάδνης, έναν μίτο όπου θα ζωντανέψει με τη ξεχωριστή 3D τεχνική του, στην τοιχογραφία που θα μας αποκαλύψει στο τέλος του επεισοδίου.
Συντονιστείτε κι ακολουθήστε την “ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ” και σε αυτό το ταξίδι. Υπόσχεται να γίνει για κάθε θεατή, μια πραγματική τηλεοπτική διέξοδος από το λαβύρινθο της καθημερινότητας.Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Σκούρας
Οργάνωση - διεύθυνση παραγωγής: Διονύσης Ζίζηλας
Αρχισυνταξία: Κατίνα Ζάννη
Σενάριο: Γιώργος Τσόκανος
Διεύθυνση φωτογραφίας: Μιχάλης Δημήτριου
Ηχολήψία: Σιμός Μάνος Λαζαρίδης
Μοντάζ: Αλέξανδρος Σκούρας
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Γιώργος Τσόκανος
Γραφικά: Χρήστος Έλληνας

Παρουσίαση: Στάθης Τσαβαλιάς

Διαθέσιμο στο ERTFLIX.

https://www.ertflix.gr/series/ser.131166-i-techni-toy-dromoy/


   ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER
[K] Η ΖΩΗ ΑΛΛΙΩΣ (E) < Προηγούμενο
Επόμενο > [K8] ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ  (Β' ΚΥΚΛΟΣ) (ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ)

 
     
Live Streaming
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά