ΠΕΜΠΤΗ  07/07/2022
08:00 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
ΟΔΥΣΣΕΙΑ   (E)   
Ψυχαγωγία / Σειρά

THE GREAT MYTHS: THE ODYSSEY


Έτος παραγωγής: (2020)Σειρά animation παραγωγής ARTE 2020 που θα ολοκληρωθεί σε 10 ημίωρα επεισόδια.

Το “The Great Myths” προσφέρει μια φρέσκια άποψη στο αριστούργημα του Ομήρου: Οδύσσεια. Αυτή η διάσημη περιπέτεια μάς ταξιδεύει στις θάλασσες, στο πλευρό του Οδυσσέα, σε ένα μακρύ ταξίδι, γεμάτο κινδύνους.

Μετά τη σφαγή των Τρώων, ο Οδυσσέας θέλει να επιστρέψει στην πατρίδα του, την Ιθάκη. Αλλά η φρίκη του πολέμου τον απομάκρυνε από τους θεούς, στους οποίους δεν πιστεύει πια. Η περιφρόνησή του προκαλεί την οργή του Δία. Κατά τη διάρκεια αυτού του μεγάλου ταξιδιού, θα συναντήσει φοβερές καταιγίδες, θα διασχίσει τον Κάτω Κόσμο και θα αντιμετωπίσει τρομακτικά πλάσματα – τον Κύκλωπα, τις Σειρήνες, την Σκύλλα και τη Χάρυβδη. Εν τω μεταξύ, στο βασίλειό του, η γυναίκα του, Πηνελόπη, αντιστέκεται στους μνηστήρες που θέλουν να κλέψουν τον πολυπόθητο θρόνο του. Θα αποδείξει ο Οδυσσέας ότι δεν χρειάζεται τους θεούς για να διαμορφώσει το πεπρωμένο του;

Όπως και στην πρώτη σεζόν, κάθε επεισόδιο παρουσιάζει μια σειρά πρωτότυπων τρισδιάστατων κινουμένων σχεδίων και πλούσια εικονογράφηση επιλεγμένη από όλες τις καλλιτεχνικές περιόδους.

Δείτε σήμερα: Κίρκη, η μάγισσα
Eπεισόδιο 4

Στην Ιθάκη, η βασίλισσα Πηνελόπη υπομένει την παρουσία των Μνηστήρων, που θέλουν να την παντρευτούν και να καθίσουν στον θρόνο του συζύγου της, Οδυσσέα, ο οποίος εξαφανίστηκε εδώ και πάνω απο δέκα χρόνια.
Σκαρφίζεται ένα τέχνασμα. Τους λέει ότι θα παντρευτεί όταν ολοκληρώσει την ύφανση ενός σάβανου για τον γερο-Λαέρτη, τον πατέρα του Οδυσσέα. Εν τω μεταξύ, στη θάλασσα, οι άντρες του Οδυσσέα είναι εξαντλημένοι απ’ όσα έχουν περάσει. Έχοντας πάρει το μάθημά τους, πλησιάζουν το επόμενο νησί με παραπάνω προσοχή. Εξερευνώντας το, μερικοί συναντούν την Κίρκη στο σπίτι της. Αφού τους καλωσορίζει και τους ταΐζει, τους μεταμορφώνει σε γουρούνια. Με τη βοήθεια του θεού Ερμή, ο Οδυσσέας αντιμετωπίζει τη μάγισσα. Σαγηνευμένη από τον πολεμιστή τον οποίο περίμενε, ξανακάνει ανθρώπους τους ναυτικούς. Τελικά, αποφασίζουν να παραμείνουν για λίγο στο νησί.

   ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER
(E)
Επόμενο > [K8] Κυνηγοί του Ονείρου  (Γ' Kύκλος) (E)

 
     
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά