ΤΕΤΑΡΤΗ  22/06/2022
12:30 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ   (Γ' Kύκλος) (Α' Τηλεοπτική Μετάδοση)   
Ενημέρωση / Εκπομπή


Έτος παραγωγής: (2022)Ημίωρη εβδομαδιαία εκπομπή παραγωγής ΕΡΤ3 2022.

Ο «άξονας ανάπτυξης» του τίτλου είναι ο άξονας που δημιουργούν σε μια περιοχή, οι εκπαιδευτικοί φορείς και το παραγωγικό δυναμικό, με συνδετικό κρίκο τη νέα γενιά, τους φοιτητές, τους αυριανούς επιστήμονες, εργαζόμενους, επαγγελματίες, επιχειρηματίες. Η ανάπτυξη αρχίζει από τα μεγάλα κύτταρα εκπαίδευσης, τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, που παρέχουν το μελλοντικό προσωπικό και την γνώση, μέσω της έρευνας και της αποτύπωσης της υφιστάμενης παραγωγικής κατάστασης. Τα ΑΕΙ σε όλη τη χώρα, διασυνδέονται με την περιοχή τους, με τους υφιστάμενους παραγωγικούς φορείς, με δημόσιους οργανισμούς, αλλά και με τοπικές επιχειρήσεις, διαχέοντας άτομα και τεχνογνωσία.
Παρουσιάζουμε από μια πόλη της περιφέρειας, ένα συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο, ερευνητικό πρόγραμμα, εργαστήριο ή σχολή, και τις σχέσεις που έχει με την περιοχή, με φόντο το μέλλον και την ανάπτυξη.

Δείτε σήμερα: Κέρκυρα
Eπεισόδιο 9

Οι Άξονες Ανάπτυξης επισκέπτονται στην Κέρκυρα, την έδρα του Ιόνιου Πανεπιστημίου και παρουσιάζουν το σημαντικό ερευνητικό έργο του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας.

Το αναπάντεχο, αλλά αποτελεσματικό «πάντρεμα» της επαυξημένης πραγματικότητας με τον πολιτισμό.

Η προσπάθεια για την ανάδειξη και ψηφιακή αναπαράσταση μνημείων που χάνονται και η δημιουργία των ψηφιακών μουσείων, που προσφέρουν μία ξεχωριστή, πολυδιάστατη εμπειρία στον «επισκέπτη».

Τα εκπαιδευτικά Videogames, που αναπτύσσονται από καθηγητές και φοιτητές, τα οποία ρίχνουν φως στην ιστορία συγκεκριμένων περιοχών, διατηρώντας παράλληλα τον συναρπαστικό, ψυχαγωγικό τους χαρακτήρα.

Η προσβασιμότητα ατόμων με οπτική αναπηρία στα βιντεοπαιχνίδια, μία ακόμη πρόκληση στην οποία απαντούν οι ειδικοί, αλλά και ο ρόλος της τεχνολογίας στον τουριστικό κλάδο: πώς αναμένεται να αλλάξει η ταξιδιωτική εμπειρία τα επόμενα χρόνια.ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΥΔΗΣ-σκηνοθεσία
ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΔΗΜΑΡΕΣΗ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΑΛΣΑΜΙΔΗΣ -ρεπορτάζ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΝΙΩΤΗΣ –βοηθός σκηνοθέτη, μοντάζ, γραφικά
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΕΝΙΕΡΗΣ, ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΔΗΜΑΡΕΣΗ -αρχισυνταξία
ΠΑΝΟΣ ΦΑΪΤΑΤΖΟΓΛΟΥ –διευθ. Φωτογραφίας   ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER
  (Ε' Kύκλος) (E)
Επόμενο > [K8] ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ (E)

 
     
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά