ΤΡΙΤΗ  21/06/2022
22:00 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
ΚΕΡΑΙΑ (ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ)   
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / ΕκπομπήLive Streaming
«Κεραία» είναι ο τίτλος της ενημερωτικής εκπομπής με τη Ρέα Βιτάλη, που προσεγγίζει με περιέργεια και φρέσκια ματιά, θέματα ανθρώπινα, σύγχρονα και διαχρονικά. Με στραμμένη την «κεραία» στην ανθρώπινη ψυχή, η εκπομπή εστιάζει όχι μόνον σε ό,τι βλέπουμε, αλλά κυρίως σε αυτά που νιώθουμε.

Δείτε σήμερα: «Ψυχής θεραπεία»
Eπεισόδιο 10

Την Τρίτη 21 Ιουνίου η ΚΕΡΑΙΑ της Ρέας Βιτάλη καταπιάνεται με την Ψυχή.

"Ψυχής Θεραπεία" είναι ο τίτλος του επεισοδίου. Και όπως λέει η Ρέα Βιτάλη χαρακτηριστικά, "έχοντας νοιώσει την ευεργεσία της ψυχοθεραπείας, δεν θα ησύχαζα αν δεν πρόσφερα στο τηλεοπτικό κοινό την πληροφόρηση που μπορεί να έχει ανάγκη. Μακάρι να αποδεχτούμε την ψυχή ως όργανο. Και να πράττουμε για την ψυχή, με τον τρόπο που σπεύδουμε σε γιατρούς άλλων ειδικοτήτων για το σώμα μας".

Με κύριο συνομιλητή τον Αθανάσιο Αλεξανδρίδη, πεπειραμένο Παιδοψυχίατρο Ψυχαναλυτή γνωστό και από τη σειρά βιβλίων "Σχολή ανήσυχων γονέων" ξεδιπλώνουν το θέμα αρχίζοντας από το Α, ήτοι τον Φρόϊντ και γιατί υπήρξε σημαντικός.

Μια εξαιρετική ομάδα επιστημόνων ανοίγει το θέμα σε τομείς.

Ο κ. Νίκος Σιδέρης μιλάει για την μάστιγα της κατάθλιψης, ο κ. Στυλιανός Στυλιανίδης για το έργο της ΕΠΑΨΥ σε διαφορά νησιά της Ελλάδας, καθώς τα νησιά μας ζούνε δυο ακρότητες. Μια εποχή που δεν προλαβαίνουν τον εαυτό τους και μια που μένουν μόνο με τον εαυτό τους. Η κα Μερόπη Μιχαλέλη με την Κοιτίδα "της" μας "περπατάει' από την κοιλιά της μητέρας μέχρι τα πρώτα χρόνια και μας εξηγεί το πώς και πόσο διαμορφώνεται ο χαρακτήρας του ανθρώπου.

Πέραν αυτών, και δεδομένου ότι η ΚΕΡΑΙΑ έχει πληθωρικό χαρακτήρα φιλοξενουμένων, η σπουδαία ηθοποιός Λένα Παπαληγούρα, κόρη εξαιρετικής ψυχολόγου, μας ξεναγεί στη σχέση της Ψυχανάλυσης με το Θέατρο.

Και η Νατάσα Βογιατζίδου, δασκάλα γαλλικών που κατόρθωσε μεγάλη απώλεια κιλών μέσω της ψυχοθεραπείας , συγκινεί με το θάρρος της αλήθειας της, τονίζοντας ότι «το σώμα μας είναι το σπίτι μας».

Το επεισόδιο "Ψυχής θεραπεία" θα μπορούσε να συνοψιστεί στη φράση της Ρέας Βιτάλη " Η ψυχοθεραπεία...Τι κόπος αλλά και τι ευεργεσία!"Ιδέα-Έρευνα: Ρέα Βιτάλη
Σκηνοθεσία: Άρης Λυχναράς
Αρχισυνταξία: Μαργαρίτα Πουρνάρα
Παραγωγή: Θοδωρής Καβαδάς


Παρουσίαση: Ρέα Βιτάλη

Διαθέσιμο στο ERTFLIX.


   ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER
Επόμενο > [K8] ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ (ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ)

 
     
Live Streaming
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά