ΣΑΒΒΑΤΟ  14/05/2022
10:30 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΕΞΠΡΕΣ  (Γ' ΚΥΚΛΟΣ)   (E)   
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ / Ταξίδια


Έτος παραγωγής: (2021)


Live Streaming
Σειρά ταξιδιωτικών εκπομπών παραγωγής ΕΡΤ3 2021(Γ΄ΚΥΚΛΟΣ)
Το Βαλκάνια Εξπρές είναι μια σειρά που διανύει την δεύτερη δεκαετία παρουσίας του στο τηλεοπτικό πρόγραμμα της ΕΡΤ3. Πρόκειται για ένα διαρκές ταξίδι στα Βαλκάνια που προσπαθεί να επανασυνδέσει το ελληνικό κοινό με μια περιοχή της γεωγραφίας μας που είναι σημαντική τόσο για την ιστορία, τον πολιτισμό, την οικονομία μας, όσο και για το μέλλον μας.
Τα Βαλκάνια είναι η βίβλος του Ευρωπαϊκού πολιτισμού, ένα εργαστήριο παραγωγής ιστορίας, ένα γεωστρατηγικό σταυροδρόμι, ένας χώρος ανάπτυξης της ελληνικής εξωστρέφειας.
Το Βαλκάνια εξπρές χτίζει μια γνωριμία με μια γειτονιά που καλούμαστε να συνυπάρξουμε σε ένα ευρωπαϊκό πλαίσιο και να διαχειριστούμε από κοινού ζωτικά θέματα.
Είναι μια συναρπαστική εμπειρία σε ένα κομμάτι μιας ανεξερεύνητης Ευρώπης με μοναδική φυσική ποικιλομορφία, γαστρονομία, μουσική και λαϊκό πολιτισμό, αλλά και σύγχρονη ζωή και καινοτόμο πνεύμα έχοντας πολλά να προσφέρει στο σημερινό γίγνεσθαι.

Δείτε σήμερα: Η ανεξερεύνητη Ανατολική Σερβία- Μέρος Γ’
Eπεισόδιο 5

Σε αυτό το επεισόδιο το Βαλκάνια Εξπρές σας ταξιδεύει στην πόλη Μπορ της ανατολικής Σερβίας, όπου βρίσκονται τα μεγαλύτερα ορυχεία μεταλλευμάτων των Βαλκανίων.

Μαθαίνουμε από τους ντόπιους τον αντίκτυπο στην ποιότητα της ζωής τους αλλά και τις περιβαλλοντικές προκλήσεις, που προέρχονται από την υπερεκμετάλευση των ορυχείων του Μπορ, τα οποία βρίσκονται πλέον στον έλεγχο κινεζικής εταιρείας. Συνεχίζουμε στην πόλη Ζάετσαρ, που είναι γεμάτη με αρτεσιανές βρύσες με τον καλύτερο νερό, αλλά και την καλύτερη μπύρα της Σερβίας, τη
“Ζάετσαρσκο Πίβο”. Αφήνουμε το Ζάετσαρ, όπου γίνεται και το μεγαλύτερο Ροκ Φεστιβάλ της Σερβίας, η “Κιθαριάδα”, και συνεχίζουμε στην Σόκομπανια, μια από τις μεγαλύτερες και παλιότερες ιαματικές λουτροπόλεις της χώρας. Η πόλη βρίσκεται κάτω από το μυστηριώδες, πυραμιδοειδούς σχήματος, όρος Άρταν, που είναι ένας ενεργειακός τόπος με παράξενα φαινόμενα, όπως οι “σφαιρικοί κεραυνοί”. Τελευταίος σταθμός του ταξιδιού μας είναι η γραφική πόλη Κνιάζεβατς, με τις πολλές γέφυρες και τις ταβέρνες της, την πλούσια ιστορία και τους ήρεμους ρυθμούς της.Σκηνοθεσία – σενάριο: Θεόδωρος Καλέσης
Μοντάζ – τεχνική επεξεργασία: Κωνσταντινίδης Αργύρης
Διεύθυνση παραγωγής: Ιωάννα Δούκα
Eικονολήπτης : Θεόφιλος Καλαϊτζιδης
Β’ κάμερα – χειρίστης drone:Νικόλαος Βαρβουχάκης
Επιστημονικός συνεργάτης: Γιώργος Στάμκος
Σκριπτ: Νόπη Ράντη
Αφήγηση:Κώστας Χατζησάββας


https://www.ertflix.gr/series/ser.113686-valkania-expres/


   ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER
[K8] ΣΠΙΤΙΚΟ ΦΑΓΗΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΑ (E) < Προηγούμενο
Επόμενο > [K8] ΑΓΡΙΑ ΕΛΛΑΔΑ  (Γ' ΚΥΚΛΟΣ) (E)

 
     
Live Streaming
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά