ΚΥΡΙΑΚΗ  15/05/2022
16:20 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΓΓΥΤΗΤΑ "the AfroGreeks live ΙΙ", Η ΖΩΗ ΜΟΥ... (Α' ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ)   
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

RESTORING CLOSENESSLive Streaming
Κάθε 15 Μαΐου οι Χαλικούτες, οι Αφρικανοί της Κρήτης έστηναν ολοήμερες μαγιάτικες πομπές στις πόλεις με τραγούδια, χορούς και θυσίες ζώων.

Ζωντανή εκδήλωση του έργου «the AfroGreeks», αφιερωμένη στους Αφρικανούς της Κρήτης.

Οι Αφροέλληνες, ήρωες του έργου “the AfroGreeks” ανακαλύπτουν τους Χαλικούτες, τους Αφρικανούς που έζησαν στην Κρήτη για τέσσερις αιώνες και “συνομιλούν” μουσικά μαζί τους, στήνοντας μια συναυλία που εντοπίζει τα ίχνη τους και τις επιβιώσεις τους μέχρι σήμερα, σαν τις μαγιάτικες γιορτές που έστηναν κάθε χρόνο στο Ηράκλειο και σε άλλες πόλεις της Κρήτης.

Οι καλλιτέχνες Jerome Kaluta, Adalou, Ubuntu Drum and Dance, Idra Kayne, The Royal Accord Singers, Αfrokalipsi και Adédèjì σε ένα επινοητικό μουσικό μωσαϊκό αποδεικνύουν πως η Κρήτη είναι διαχρονικά (και τεκτονικά) ένας δυναμικός ενδιάμεσος σταθμός μεταξύ Ευρώπης και Αφρικής.

Το συλλογικό έργο σε εξέλιξη «the AfroGreeks» έχει πρωταγωνιστές 200 Αφρο-Έλληνες (ως τώρα) σε εγκατάσταση βίντεο, ζωντανές εκδηλώσεις & αρχείο - εργαστήριο της Αφρικανικής Διασποράς στην Ελλάδα και ετοιμάζεται από τους ίδιους τους ήρωές του, την ομάδα Døcumatism και τον κινηματογραφιστή Μενέλαο Καραμαγγιώλη.Σκηνοθεσία: Μενέλαος Καραμαγγιώλης

Διαθέσιμο στο ERTFLIX.

  (Β' ΚΥΚΛΟΣ) (E)
Επόμενο > [K8] ΠΛΑΝΑ ΜΕ ΟΥΡΑ  (Γ' ΚΥΚΛΟΣ) (ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ)

 
     
Live Streaming
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά