ΤΡΙΤΗ  24/05/2022
22:00 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
ΚΕΡΑΙΑ (ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ)   
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / ΕκπομπήLive Streaming
«Κεραία» είναι ο τίτλος της ενημερωτικής εκπομπής με τη Ρέα Βιτάλη, που προσεγγίζει με περιέργεια και φρέσκια ματιά, θέματα ανθρώπινα, σύγχρονα και διαχρονικά. Με στραμμένη την «κεραία» στην ανθρώπινη ψυχή, η εκπομπή εστιάζει όχι μόνον σε ό,τι βλέπουμε, αλλά κυρίως σε αυτά που νιώθουμε.

Δείτε σήμερα: «Οι νέοι τραγουδούν…"Τα Παλιά"»
Eπεισόδιο 6

Η ΚΕΡΑΙΑ με την επιλογή θεματολογίας, μιας πολλές φορές σκληρής αλήθειας, όπως για παράδειγμα η έρευνα για την Αστεγία ή για τον Αυτισμό, μας έχει φέρει δάκρυα.
Αυτή τη φορά όμως μας χαρίζει χαρά και τραγούδια. Όπως χαρακτηριστικά λέει η εμπνεύστρια και παρουσιάστρια της εκπομπής Ρέα Βιτάλη "Εκείνα τα τραπέζια, της παιδικής μου ηλικίας, εκεί στα τέλη του 60 αρχές 70, κάποια στιγμή άρχιζαν το τραγούδι. Λες και ο καθένας "έφερε" το δικό του. Μια θεία μου ετίναζε μονίμως την ανθισμένη αμυγδαλιά. Ένας θείος μου ξεπόναγε τα Καβουράκια στου γυαλού τα βοτσαλάκια, άλλος, στο παραπάνω ποτηράκι θυμόταν την Ιτιά την λουλουδιασμένη.
Μα εμείς, οι μικροί, οι νέοι σαν να τα ντρεπόμασταν όλα αυτά. Αφοσιωμένοι στα ξένα, στα μοντέρνα".
Μα κοίτα πώς ήρθαν τα πράγματα στα χρόνια...Νέοι τραγουδούν τα παλιά, μελετούν τα παλιά. Έτσι που ο στίχος τους είναι σαν τρέιλερ παλιάς εποχής....Μα κυρίως "πειράζουν" τα παλιά, όμορφα τα πειράζουν.
Η ΚΕΡΑΙΑ λοιπόν συναντάει τους Gadjo Dilo που ραίνουν swing και gypsy jazz τα ελληνικά τραγούδια, το δίδυμο Αλέξανδρος Κεντρής και Θεοδώρα Αθανασίου ως Ancore Ensemble που μας ξεναγούν, ο μεν με το μπουζούκι του, η δε με το πολίτικο λαούτο της στα ρεμπέτικα και στα Μπαχανιώτικα. Τον Τάσο Κοφοδήμο που λατρεύει τα Ριζίτικα αν και Λαρισαίος και τα αποδίδει χωρίς όργανο παρά μόνο με τη φωνή του. Και το Τρίο Κατάρα με το ευρηματικά αστείο όνομα που τραγουδούν Καντάδες.
Όλα αυτά τα μουσικά ρεύματα αναλύονται στη συνομιλία της Ρέας Βιτάλη με τον Σωκράτη Σινόπουλο επίκουρο καθηγητή του τμήματος Μουσικής επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.Ιδέα-Έρευνα: Ρέα Βιτάλη
Σκηνοθεσία: Άρης Λυχναράς
Αρχισυνταξία: Μαργαρίτα Πουρνάρα
Παραγωγή: Θοδωρής Καβαδάς


Παρουσίαση: Ρέα Βιτάλη

Διαθέσιμο στο ERTFLIX.

Επόμενο > [K8] ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ (ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ)

 
     
Live Streaming
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά