ΤΡΙΤΗ  24/05/2022
00:15 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
ΚΕΡΑΙΑ   (E)   
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / ΕκπομπήLive Streaming
«Κεραία» είναι ο τίτλος της ενημερωτικής εκπομπής με τη Ρέα Βιτάλη, που προσεγγίζει με περιέργεια και φρέσκια ματιά, θέματα ανθρώπινα, σύγχρονα και διαχρονικά. Με στραμμένη την «κεραία» στην ανθρώπινη ψυχή, η εκπομπή εστιάζει όχι μόνον σε ό,τι βλέπουμε, αλλά κυρίως σε αυτά που νιώθουμε.

Δείτε σήμερα: «Υπογονιμότητα και υποβοηθούμενη αναπαραγωγή»

Η ΚΕΡΑΙΑ με την ΡΕΑ ΒΙΤΑΛΗ καταπιάνεται με το θέμα της υπογονιμότητας και της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. 186 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο δοκιμάζονται με την υπογονιμότητα. 1 στα 6 ζευγάρια. Αρκεί κάποιος να συγκρίνει, για να αντιληφθεί το μέγεθος, ότι το ποσοστό αριστερόχειρων είναι 1 στους 10, όπως λέει χαρακτηριστικά η ψυχολόγος Έλλη Παπαδοπούλου.

Στην συγκεκριμένο επεισόδιο η ΡΕΑ ΒΙΤΑΛΗ συναντιέται με την ΕΡΙΕΤΤΑ ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΥ ΛΑΤΣΗ. Την νεαρή γυναίκα, που αντίθετα με τα συνήθη «έθιμα», δεν δίστασε να μεταφέρει στο πανελλήνιο, με θάρρος και ενσυναίσθηση, το πρόβλημα που αντιμετώπισαν με τον σύζυγό της και κατέφυγαν στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή. Μια αυθόρμητη κίνησή της στο Instagram στάθηκε αφορμή να αντιληφθεί το πανελλήνιο μέγεθος του προβλήματος αλλά και τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν και δεν ενθαρρύνουν τα ζευγάρια όσο θα έπρεπε. Βεβαίως η συνομιλία γίνεται αφορμή και για μια περαιτέρω εξομολόγηση αναφορικά με τον πατέρα της Νίκο Κούρκουλο, το όνομα που θα δοθεί στο νεοαφιχθέν μωρό τους και πολλά άλλα ενδιαφέροντα.

Πέραν αυτού μια ομάδα έμπειρων επιστημόνων ανοίγει περισσότερο το θέμα. Όπως, ο κος Στέφανος Χανδακάς, γυναικολόγος, Πρόεδρος του ΜΗΤΕΡΑ και της Hope Genesis που δίνει ελπίδα και έμπρακτα αποτελέσματα σε ζευγάρια ακριτικών νησιών, τόσο, που πλέον να έχουν ανάγκη παιδικών σταθμών. Ο κος Ν. Βλάχος M.D Καθηγητής Γυναικολογίας και Μαιευτικής Πανεπιστημίου Αθηνών που μας ξεναγεί στο Αρεταίειο και στις υπηρεσίες που προσφέρονται. Ο κος Κ. Πάντος, Γυναικολόγος, επιστημονικός Υπεύθυνος Κλινικής Γένεσις αναπτύσσει τα οφέλη του ιατρικού τουρισμού. Ο κος Στυλιανός Γρηγοράκης Μαιευτήρας Γυναικολόγος Ιδρυτικό Στέλεχος Κέντρου Αναπαραγωγής Ι.Ο life-ΙΑΣΩ τονίζει την απόλυτη αναγκαιότητα της κρυοσυντήρησης γεννητικού υλικού.Ιδέα-Έρευνα: Ρέα Βιτάλη
Σκηνοθεσία: Άρης Λυχναράς
Αρχισυνταξία: Μαργαρίτα Πουρνάρα
Παραγωγή: Θοδωρής Καβαδάς


Παρουσίαση: Ρέα Βιτάλη

Διαθέσιμο στο ERTFLIX.

Επόμενο > [K8] ΣΤΟΥΝΤΙΟ 4 (E)

 
     
Live Streaming
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά