ΤΡΙΤΗ  24/05/2022
23:15 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ  (Α' ΚΥΚΛΟΣ) (ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ)   
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ / Μουσικό


Έτος παραγωγής: (2021)


Live Streaming
Εβδομαδιαία εκπομπή παραγωγής ΕΡΤ3 2021-22

Η οικογένεια, το όλο σώμα της ελληνικής παραδοσιακής έκφρασης, έρχεται ως συνεχιστής της ιστορίας, να αποδείξει πως η παράδοση είναι βίωμα και η μουσική είναι ζωντανό κύτταρο που αναγεννάται με το άκουσμα και τον παλμό.
Οικογένειες παραδοσιακών μουσικών, μουσικές οικογένειες, ευτυχώς υπάρχουν ακόμη αρκετές!
Μπαίνουμε σε ένα μικρό, κλειστό σύμπαν μιας μουσικής οικογένειας, στον φυσικό της χώρο, στη γειτονιά, στο καφενείο και σε άλλα πεδία της μουσικοχορευτικής δράσης της. Η οικογένεια, η μουσική, οι επαφές, οι επιδράσεις, οι συναλλαγές οι ομολογίες και τα αφηγήματα για τη ζωή και τη δράση της, όχι μόνο από τα μέλη της οικογένειας αλλά κι από τρίτους.
Και τελικά ένα μικρό αφιέρωμα στην ευεργετική επίδραση στη συνοχή και στην ψυχολογία, μέσα από την ιεροτελεστία της μουσικής συνεύρεσης.

Δείτε σήμερα: «Καρυοφύλλης Δοϊτσίδης»
Eπεισόδιο 4

Δώδεκα χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Διδυμοτείχου βρίσκεται η Καρωτή.
Το χωριό με τους περίφημους μουσικούς. Όλοι αγαπήθηκαν από τον ντόπιο πληθυσμό αλλά δεν κατάφεραν να φτάσουν στην Αθήνα, στο μεγάλο κέντρο και να δώσουν μια ταυτότητα, μια νέα διάσταση, μια γνωριμία με τη θρακιώτικη μουσική.
Ο Καρυοφύλλης Δοϊτσίδης ήταν αυτός που ξεχώρισε, πήρε το δημοτικό τραγούδι της Θράκης και το έβαλε στην καρδιά μας, κάνοντάς το γνωστό σε όλον τον κόσμο.Έρευνα, σενάριο, παρουσίαση: Γιώργης Μελίκης Σκηνοθεσία, διεύθυνση φωτογραφίας:Μανώλης Ζανδές Διεύθυνση παραγωγής: Ιωάννα Δούκα Μοντάζ, γραφικά, κάμερα: Δημήτρης Μήτρακας Κάμερα:Άγγελος Δελίγκας Ηχοληψία και ηχητική επεξεργασία: Σίμος Λαζαρίδης- Ηλεκτρολόγος – Χειριστής φωτιστικών σωμάτων: Γιώργος Γεωργιάδης Script, γενικών καθηκόντων: Γρηγόρης Αγιαννίδης

Παρουσίαση: Γιώργης Μελίκης

Διαθέσιμο στο ERTFLIX.

https://www.ertflix.gr/series/ser.176273-mousikes-oikogeneies


   ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER
(ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ)
Επόμενο > [K8] ΑΓΡΙΑ ΕΛΛΑΔΑ  (Γ' ΚΥΚΛΟΣ)

 
     
Live Streaming
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά