ΚΥΡΙΑΚΗ  15/05/2022
05:00 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΡΠΟΙ ΤΗΣ ΓΗΣ   (Γ' Kύκλος) (Νέο Επεισόδιο)   
Ψυχαγωγία / Εκπομπή


Έτος παραγωγής: (2021)Ημίωρη εβδομαδιαία εκπομπή παραγωγής ΕΡΤ3 2021-2022
Η εκπομπή «Βότανα, καρποί της Γης» επιστρέφει και πάλι κοντά σας στην ΕΡΤ με νέα επεισόδια. Στα 18 νέα επεισόδια της εκπομπής ταξιδεύουμε και πάλι στην Ελλάδα γνωρίζοντας από κοντά τους ανθρώπους που δουλεύουν με μεράκι και επιμονή την Ελληνική γη, καλλιεργώντας, παράγοντας, συλλέγοντας και συχνά μεταποιώντας βότανα και καρπούς. Η εκπομπή εστιάζει σε έναν πιο φυσικό και υγιεινό τρόπο ζωής καθώς και στην τεκμηριωμένη έρευνα των βοτάνων και των καρπών με επιστημονικά υπεύθυνη την Δρ. Ελένη Μαλούπα, Διευθύντρια του Ινστιτούτου Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού ΔΗΜΗΤΡΑ. Από την Ήπειρο ως την Κρήτη, από τις κορυφές των βουνών ως τις ακτές της θάλασσας, θα περπατήσουμε σε αγρούς, χωράφια, δάση, μονοπάτια με συνοδοιπόρους την αγάπη για τη φύση και την επιστήμη επιβεβαιώνοντας για ακόμα μία φορά, τα λόγια του Ιπποκράτη: «Φάρμακο ας γίνει η τροφή σας και η τροφή σας ας γίνει φάρμακό σας».

Δείτε σήμερα: «Άρωμα Κρήτης»
Eπεισόδιο 15

Στης Κρήτης τα περήφανα βουνά και τα βαθιά φαράγγια υπάρχουνε αρωματικά φυτά που ανέκαθεν αποτελούσαν το πραγματικό άρωμά της. Από τα πιο εμβληματικά βότανα του νησιού είναι και το τοπικό τσάι του βουνού, η γνωστή μαλοτήρα.
Αντάξια στο πλάι της στέκεται κι η χανιώτικη μαντζουράνα, αντικείμενο έρευνας μιας πρωτοποριακής συνεργασίας με στόχο την ανάδειξη ενδημικών φυτών του νησιού.Σκηνοθεσία-αρχισυνταξία: Λυδία Κώνστα Σενάριο: Ζακ Κατικαρίδης Παρουσίαση: Βάλια Βλάτσιου Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιώργος Κόγιας Ήχος: Τάσος Καραδέδος Μουσική τίτλων αρχής: Κωνσταντίνος Κατικαρίδης - Son of a Beat Σήμα Αρχής – Graphics: Threehop - Παναγιώτης Γιωργάκας Μοντάζ: Απόστολος Καρουλάς Διεύθυνση Παραγωγής: Χριστίνα Γκωλέκα

Παρουσίαση: Βάλια Βλάτσιου

Διαθέσιμο στο ERTFLIX.

https://www.ertflix.gr/series/ser.128933-votana-karpoi-tis-gis

Επόμενο > [K8] Κυριακή στο Χωριό Ξανά   (Β' Kύκλος) (Νέο Επεισόδιο)

 
     
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά