ΣΑΒΒΑΤΟ  14/05/2022
00:45 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ   (E)   
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / ΕκπομπήLive Streaming
Ακολουθούμε ανθρώπους που έχουν ξεχωρίσει στις προσωπικές τους διαδρομές, σταματάμε στους σταθμούς της ζωής τους και μοιραζόμαστε μαζί τους εικόνες, σκέψεις, συναισθήματα.
Πρόσωπα που θέλουμε να γνωρίσουμε, που θαυμάζουμε, που αγαπάμε, αφήνουν το δικό τους αποτύπωμα σε ένα χώρο όπου τα σχέδια, τα χρώματα και οι υφές στους καμβάδες θυμίζουν εικόνες της καθημερινής ζωής.
Ο κόσμος μπορεί να γίνει καλύτερος όταν μοιραζόμαστε, νοιαζόμαστε, αγωνιζόμαστε. Όταν δεν περπατάμε μοναχοί στις γειτονιές του κόσμου.
Προσωπικές ιστορίες με την υπογραφή των ανθρώπων που τις έζησαν.

Δείτε σήμερα: «Η Έλενα Παπαρίζου ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ»

Η number one τραγουδίστρια, που έδωσε στην χώρα μας την πρώτη θέση στη Γιουροβίζιον, είναι προσκεκλημένη.

Η Έλενα Παπαρίζου, εικοσιένα χρόνια μετά την εμφάνισή της στον διαγωνισμό με τους Antique, που την έκανε γνωστή σε όλη την Ευρώπη, θυμάται ξεχωριστές στιγμές που έχει ζήσει με αγαπημένα της πρόσωπα, συγκινείται, μιλά για μεγάλες αγάπες και για τους γονείς της που έφυγαν τη δεκαετία του ‘60, από τα χωριά τους στον νομό Καρδίτσας για να φτιάξουν τη ζωή τους, στη μακρινή τότε Σουηδία.

Μία από τις πιο δημοφιλείς και αγαπημένες τραγουδίστριες, με δεκάδες διακρίσεις και χρυσούς, πλατινένιους και διπλά πλατινένιους δίσκους, ζωντανεύει με τις αφηγήσεις της εικόνες από την προσωπική και επαγγελματική της ζωή, αλλά και μνήμες που της γεννούν ακόμα και σήμερα εφιάλτες.
Μας εξηγεί γιατί στις γιορτές προτιμούσε να ντύνεται Αθανάσιος Διάκος και όχι βασίλισσα Αμαλία όπως τα άλλα κοριτσάκια ή Πίπη η Φακιδομύτη και ξαναφέρνει στη μνήμη της την πρώτη φορά που οι γονείς της, σε ηλικία 3 χρόνων, την άφησαν στη θεία της λίγο έξω από τον Βόλο, καθώς και τα δέματα που της έστελνε η μητέρα της, τότε. Ήταν μια περίοδος της ζωής της, που αρνιόταν να συζητήσει με την οικογένειά της, για πολλά χρόνια.

Θυμάται την πρώτη της δουλειά στο εστιατόριο του πατέρα της όπου βοηθούσε στη λάντζα και στο σκούπισμα: «Έχω βγάλει ένα ολόκληρο καλοκαίρι μέσα στο εστιατόριο, αλλά την αγαπάω αυτήν τη δουλειά. Άλλωστε το πρώτο μου επάγγελμα ήταν σερβιτόρα, αλλά παράλληλα έπρεπε να κάνω και χιλιάδες πράγματα πίσω από το σερβίρισμα.

Η καλύτερη κληρονομιά που μου έχουν δώσει οι γονείς μου είναι να αγαπάω αυτό που κάνω. Ό,τι κι αν είναι αυτό», δηλώνει με συγκίνηση.

Όσο για το αν έχει αισθανθεί την καρδιά της να ραγίζει, απαντά με ειλικρίνεια: «Ναι την έχω αισθανθεί, την έχω νιώσει. Ξέρεις, ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός. Έτσι είναι τα πράγματα στη ζωή μας… Και έπεσα εφτά φορές; Οχτώ φορές θα σηκωθώ»Αρχισυνταξία: Έλενα Κατρίτση
Σκηνοθεσία: Κώστας Γρηγοράκης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιώργος Μιχελής
Μουσική Επιμέλεια: Σταμάτης Γιατράκος


Παρουσίαση: Έλενα Κατρίτση

Διαθέσιμο στο ERTFLIX.

(ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ)
Επόμενο > [K8] ΣΤΟΥΝΤΙΟ 4 (E)

 
     
Live Streaming
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά