ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  13/05/2022
09:30 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
ΜΕ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΜΑΤΙΑ   (E)   
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ / Οικολογία

ECO-EYE: SUSTAINABLE SOLUTIONS


Έτος παραγωγής: (2016)


Live Streaming
Nτοκιμαντέρ, παραγωγής Ιρλανδίας 2016.

To 2020, o Covid-19 μονοπώλησε τους τίτλους των εφημερίδων.
Στο παρασκήνιο, όμως, η κλιματική κρίση και η απώλεια βιοποικιλότητας συνέχιζαν ακάθεκτες.
Παρά τις δύσκολες συνθήκες κινηματογράφησης, το Eco Eye επέστρεψε με έναν 19ο κύκλο, μελετώντας και πάλι τα περιβαλλοντικά ζητήματα που επηρεάζουν όχι μόνο τον φυσικό μας κόσμο αλλά και την υγεία μας.

Το Eco Eye αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε την κλιματική κρίση και τα περιβαλλοντικά ζητήματα. Η σειρά παρουσιάζει τις πιο πρόσφατες επιστημονικές εξελίξεις από ένα μεγάλο φάσμα περιβαλλοντικών θεμάτων, τα οποία αφορούν πολύ το κοινό.

Στη νέα σεζόν, που άρχισε να μεταδίδεται τον Ιανουάριο του 2021, ο Ντάνκαν Στιούαρτ, η Δρ Λάρα Ντάνγκαν, η οικολόγος Άνια Μάρεϊ και η κλινική ψυχολόγος Δρ Κλερ Καμπαμέτου εξετάζουν τα σημαντικότερα περιβαλλοντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η Ιρλανδία σήμερα.

Δείτε σήμερα: Επεισόδια 8ο: «Ζητήματα φυκιών» & 9ο: «Οικολογικός τρόπος ζωής»

Η Άνια Μάρεϊ ανακαλύπτει την εκπληκτική ποικιλία και την οικολογία των φυκιών γύρω από τις ιρλανδικές ακτές. Τα φύκια, που μαζεύουν από παλιά οι τοπικές κοινότητες κατά μήκος της δυτικής ακτής, έχουν γίνει τώρα παγκοσμίως ένα πολύτιμο αγαθό και το επεισόδιο εξετάζει τους πιθανούς κινδύνους από τη μηχανική συγκομιδή και τους τρόπους βιώσιμης συγκομιδής.


Στο σημερινό επεισόδιο ταξιδεύουμε σε μια από τις πιο βιώσιμες πόλεις του κόσμου, το Φράιμπουργκ της Γερμανίας, εξετάζοντας τους τέσσερις βασικούς πυλώνες της βιωσιμότητας: θέρμανση, τροφή, συγκοινωνίες, ενέργεια και πώς οι αλλαγές σε αυτούς τους τομείς μπορούν να κάνουν τη μεγάλη διαφορά.
Διαθέσιμο στο ERTFLIX.

(E)
Επόμενο > [K8] ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ  (Γ' ΚΥΚΛΟΣ) (E)

 
     
Live Streaming
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά