ΣΑΒΒΑΤΟ  15/01/2022
12:30 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ   (E)   
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Συζήτηση

CONSULTATIONS


Έτος παραγωγής: (2016)Μια εκπομπή με πανοραμική ματιά και ευήκοον ους που δίνει χρόνο στα σημαντικά. Η Ματρώνη Δικαιάκου διαβουλεύεται επί υποθέσεων άξιων λόγου με πολίτες που κοινωνούν τις ιδέες τους, στον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής.

Δείτε σήμερα: Ελληνικές Κοινότητες της Ιταλίας και η Συμβολή τους στην Επανάσταση του 1821. Λιβόρνο - Νάπολη

Οι ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ συνεχίζουν την περιπλάνησή τους σε άγνωστους τόπους και ανθρώπους της προεπαναστατικής και επαναστατικής περιόδου.

Φτανουν στην Νάπολη σε αναζήτηση των κυμάτων ποικίλων μετοικέσιών της νεότερης εποχής απο τον 15 ήδη αιώνα και της ποικιλότροπης υποστήριξης της επανάστασης.

Μια επίσκεψη στο Λιβόρνο των θρυλικών εμπόρων και καραβοκύρηδων της ελληνικής παροικίας, που ήκμασε επι 3 αιώνες, ρίχνει φως στις αθέατες πλευρές της υποστήριξης του επαναστατικού αγώνα και ενημερώνει για την έρευνα περί της πιθανής εκτύπωσης της Ελληνικής Νομαρχίας στην εμπορική πόλη με το καθεστώς ανοχής στην διακίνηση ιδεών.

Η Ματρώνη Δικαιάκου συνομιλεί με την Δέσποινα Βλάμη, Διευθύντρια Ερευνών στο Κέντρο Ερεύνης Μεσαιωνικού και Νέου Ελληνισμού της Ακαδημίας Αθηνών, τον ομότιμο καθηγητή Νεότερης Ιστορίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Ιωάννη Χασιώτη και τον τον ομότιμο καθηγητή Νέων Ελληνικών στο πανεπιστήμιο της Καλαβρίας. ηγετικό στέλεχος της κοινότητας της Νάπολης Γιάννη Κορίνθιο.
Επόμενο > [K] ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΕΙΝΑΥΤΕΣ

 
     
Live Streaming
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά