ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  14/01/2022
18:00
ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ   (E)   
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / Εκπομπή


Έτος παραγωγής: (2021)


Live Streaming
Εβδομαδιαία εκπομπή παραγωγής ΕΡΤ 3 2021-22.
Η οικογένεια, το όλο σώμα της ελληνικής παραδοσιακής έκφρασης, έρχεται ως συνεχιστής της ιστορίας, να αποδείξει πως η παράδοση είναι βίωμα και η μουσική είναι ζωντανό κύτταρο που αναγεννάται με το άκουσμα και τον παλμό.

Οικογένειες παραδοσιακών μουσικών, μουσικές οικογένειες. ευτυχώς υπάρχουν ακόμη αρκετές!
Μπαίνουμε σε ένα μικρό, κλειστό σύμπαν μιας μουσικής οικογένειας, στον φυσικό της χώρο, στη γειτονιά, στο καφενείο και σε άλλα πεδία της μουσικοχορευτικής δράσης της.

Η οικογένεια, η μουσική, οι επαφές, οι επιδράσεις, οι συναλλαγές οι ομολογίες και τα αφηγήματα για τη ζωή και τη δράση της, όχι μόνο από τα μέλη της οικογένειας αλλά κι από τρίτους.
Και τελικά ένα μικρό αφιέρωμα στην ευεργετική επίδραση στη συνοχή και στην ψυχολογία, μέσα από την ιεροτελεστία της μουσικής συνεύρεσης.

Δείτε σήμερα: Οι Τσαχουρίδηδες του Πόντου
Eπεισόδιο 6

Η περίπτωση των αδερφών Ματθαίου και Κωνσταντίνου Τσαχουρίδη είναι μία μεγάλη απόδειξη ότι το βίωμα όταν εμπλουτίζεται από την γνώση και τις σπουδές μπορεί να φέρει μουσικοπολιτιστικές ανατροπές και συστοιχίες οι οποίες εμπλουτίζουν το όλον σώμα της μουσικής παράδοσης και παιδείας μας. Με βάση και αφετηρία την πατρογονική ποντιακή λύρα και εφόδια την εμπειρική. αλλά και ακαδημαϊκή συγκρότηση περνάνε με ευκολία και σε άλλα μουσικά έγχορδα μουσικά όργανα, αλλά και τραγούδια και εισέρχονται ως ανανεωτές μιας παράδοσης ζώσας και εξελικτικής και φυσικά αποδεκτής από το μεγάλο ελληνικό, αλλά και παγκόσμιο μουσικό κοινό. Αλληλοεπιδράσεις, επιρροές και αισθητική γίνονται ταυτότητα, μια νέα μουσική ταυτότητα με την οποία τα αδέρφια Ματθαίος και Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης μας συστήνονται. Οι Μουσικές οικογένειες δείχνουν πως όχι μόνο διαιωνίζουν ένα μουσικό ύφος, αλλά πως πραγματώνουν μουσικοπαιδαγωγικά και εθνομουσικολογικά μία τέχνη υψηλή, όπως η μουσική. Η αποδοχή τους όχι μόνο από το ευρύ κοινό, αλλά και από πολλούς ακαδημαϊκούς και ομότεχνους περιώνυμους μουσικούς τους συναδέλφους τους δείχνουν το δρόμο για μια ενδιαφέρουσα πορεία!Έρευνα, σενάριο, παρουσίαση: Γιώργης Μελίκης
Σκηνοθεσία, διεύθυνση φωτογραφίας:Μανώλης Ζανδές
Διεύθυνση παραγωγής: Ιωάννα Δούκα
Μοντάζ, γραφικά, κάμερα: Δημήτρης Μήτρακας
Κάμερα:Άγγελος Δελίγκας
Ηχοληψία και ηχητική επεξεργασία: Σίμος Λαζαρίδης-
Ηλεκτρολόγος – Χειριστής φωτιστικών σωμάτων: Γιώργος Γεωργιάδης
Script, γενικών καθηκόντων: Γρηγόρης Αγιαννίδης


Παρουσίαση: Γιώργης Μελίκης

https://www.ertflix.gr/series/ser.176273-mousikes-oikogeneies


   ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER
Επόμενο >  ΣΥΝΤΟΜΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 
     
Live Streaming
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά