ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  14/01/2022
11:00 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
ΤΑΞΙΔΙΑ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ   (E)   
Ντοκιμαντέρ / Γαστρονομία

JAMES MARTIN'S FRENCH ADVENTURE


Έτος παραγωγής: (2017)



Σειρά ντοκιμαντέρ, 20 ωριαίων επεισοδίων, Μεγάλης Βρετανίας παραγωγής 2017.

Ξεκινώντας από το Σεν Εμιλιόν της Νοτιοδυτικής Γαλλίας, στο πρώτο σκέλος του ταξιδιού στην Γαλλία, ο γνωστός σεφ Τζέιμς Mάρτιν επισκέπτεται τα αγροτικά καταφύγια του Σαράντ, του Λανγκντόκ και της Δορδόνης στη νότια ακτή κατά μήκος του ιστορικού Καναλιού ντε Μιντί.

Ο Τζέιμς με το 2CV του επισκέπτεται την "πρωτεύουσα της μαγειρικής", τη Λιόν και τη γειτονική περιοχή της Βουργουνδίας, για να δοκιμάσουν το παγκοσμίου φήμης κρασί και να φτιάξουν τη μουστάρδα Ντιζόν.

Μετά από μια εκδρομή με βάρκα στην όμορφη λίμνη Ανεσί και μια επίσκεψη στην περιοχή Ζυρά, ο Τζέιμς επισκέπτεται το Μπρες, το σπίτι των αγαπημένων πουλερικών της Γαλλίας για να δοκιμάσει την περίφημη κότα Μπρες Γκολουάζ.

Μετά από μια περιπλάνηση στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας, την Μασσαλία, ο Τζέιμς σταματά στο Καμάργκ, με τις αλυκές και τους καουμπόηδες. Στη συνέχεια, πηγαίνει στην ρωμαϊκή πόλη Αρλ για να παρακολουθήσει στην αρένα τις παγκοσμίου φήμης ταυρομαχίες. Ο Τζέιμς θα κάνει μια στάση στη γραφική πόλη Ιλ-Σερ-Λα-Σοργκ δίπλα στο ποτάμι για να επισκεφτεί τον καλό του φίλο Μισέλ Ρου, κοντά στο Σαιν Τροπέ.

Φυσικά, ένα ταξίδι στη Γαλλία δεν θα ήταν πλήρες χωρίς στάση στην Νορμανδία για να γνωρίσει την ιστορία του πολέμου… και λίγο Καλβάδο! Ο Τζέιμς θα πάρει λίγη καλλιτεχνική έμπνευση στο Ζιβερνί, το πρώην σπίτι του ζωγράφου Κλοντ Μονέ.
Στο τελευταίο σκέλος του ταξιδιού του, ο Τζέιμς πηγαίνει στο Παρίσι, το σπίτι των εστιατορίων παγκόσμιας κλάσης και την παγκοσμίου φήμης αγορά Ρανζίς.

Η σειρά ντοκιμαντέρ 20 επεισοδίων "Ταξίδια γαστρονομίας στην Γαλλία", είναι ένα γαστρονομικό ταξίδι γεμάτο έμπνευση, μια πραγματική απόλαυση για τις αισθήσεις!


Δείτε σήμερα: «Μπρες»
Eπεισόδιο 9

Σε αυτό το σκέλος της γαλλικής περιπέτειά τους, ο Τζέιμς κατευθύνεται στην Μπρες, πατρίδα ενός από τα διασημότερα υλικά της Γαλλίας.
Το κοτόπουλο μπρες.
Μετά από μία βόλτα στην εντυπωσιακή αγορά Λουάν, ο Τζέιμς μαγειρεύει χρησιμοποιώντας το αγαπημένο κοτόπουλο της περιοχής σε ένα λαχταριστό κοτόπουλο μπλανκέτ.
Ο Τζέιμς πηγαίνει σε μια φάρμα με κοτόπουλα/μουσείο για να συναντήσει κάποια από τα κοτόπουλα και να μάθει γιατί είναι τόσο ξεχωριστά. Αποδεικνύονται, όμως, ντροπαλά σαν να ξέρουν ότι δεν είναι να εμπιστεύεσαι τους σεφ!
Στη συνέχεια ο Τζέιμς συναντά ένα από τα μαγειρικά του ινδάλματα, τον Ζορζ Μπλαν, ιδιοκτήτη του ομώνυμου, βραβευμένου με τρία αστέρια Michelin εστιατορίου, όπου ο Τζέιμς παθαίνει μια μικροεμμονή μαζί του.
Αφού μαγειρέψει γι’ αυτόν ο Ζορζ, ο Τζέιμς μαγειρεύει μια απίθανη τάρτα με φρέσκα μανιτάρια βωλίτες και αντλεί έμπνευση από τη συνάντησή του με τον Ζορζ για να φτιάξει ένα μιλφέιγ βατόμουρο άξιο να κοσμεί το μενού οποιουδήποτε εστιατορίου.




Διαθέσιμο στο ERTFLIX.

https://www.ertflix.gr/

  (Γ' Kύκλος) (E)
Επόμενο > [K8] Κάτι Γλυκό (E)

 
     




Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά