ΠΕΜΠΤΗ  13/01/2022
11:00 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
ΤΑΞΙΔΙΑ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ   (E)   
Ντοκιμαντέρ / Γαστρονομία

JAMES MARTIN'S FRENCH ADVENTURE


Έτος παραγωγής: (2017)



Σειρά ντοκιμαντέρ, 20 ωριαίων επεισοδίων, Μεγάλης Βρετανίας παραγωγής 2017.

Ξεκινώντας από το Σεν Εμιλιόν της Νοτιοδυτικής Γαλλίας, στο πρώτο σκέλος του ταξιδιού στην Γαλλία, ο γνωστός σεφ Τζέιμς Mάρτιν επισκέπτεται τα αγροτικά καταφύγια του Σαράντ, του Λανγκντόκ και της Δορδόνης στη νότια ακτή κατά μήκος του ιστορικού Καναλιού ντε Μιντί.

Ο Τζέιμς με το 2CV του επισκέπτεται την "πρωτεύουσα της μαγειρικής", τη Λιόν και τη γειτονική περιοχή της Βουργουνδίας, για να δοκιμάσουν το παγκοσμίου φήμης κρασί και να φτιάξουν τη μουστάρδα Ντιζόν.

Μετά από μια εκδρομή με βάρκα στην όμορφη λίμνη Ανεσί και μια επίσκεψη στην περιοχή Ζυρά, ο Τζέιμς επισκέπτεται το Μπρες, το σπίτι των αγαπημένων πουλερικών της Γαλλίας για να δοκιμάσει την περίφημη κότα Μπρες Γκολουάζ.

Μετά από μια περιπλάνηση στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας, την Μασσαλία, ο Τζέιμς σταματά στο Καμάργκ, με τις αλυκές και τους καουμπόηδες. Στη συνέχεια, πηγαίνει στην ρωμαϊκή πόλη Αρλ για να παρακολουθήσει στην αρένα τις παγκοσμίου φήμης ταυρομαχίες. Ο Τζέιμς θα κάνει μια στάση στη γραφική πόλη Ιλ-Σερ-Λα-Σοργκ δίπλα στο ποτάμι για να επισκεφτεί τον καλό του φίλο Μισέλ Ρου, κοντά στο Σαιν Τροπέ.

Φυσικά, ένα ταξίδι στη Γαλλία δεν θα ήταν πλήρες χωρίς στάση στην Νορμανδία για να γνωρίσει την ιστορία του πολέμου… και λίγο Καλβάδο! Ο Τζέιμς θα πάρει λίγη καλλιτεχνική έμπνευση στο Ζιβερνί, το πρώην σπίτι του ζωγράφου Κλοντ Μονέ.
Στο τελευταίο σκέλος του ταξιδιού του, ο Τζέιμς πηγαίνει στο Παρίσι, το σπίτι των εστιατορίων παγκόσμιας κλάσης και την παγκοσμίου φήμης αγορά Ρανζίς.

Η σειρά ντοκιμαντέρ 20 επεισοδίων "Ταξίδια γαστρονομίας στην Γαλλία", είναι ένα γαστρονομικό ταξίδι γεμάτο έμπνευση, μια πραγματική απόλαυση για τις αισθήσεις!


Δείτε σήμερα: «Ζυρά»
Eπεισόδιο 8

Κατευθυνόμενος ανατολικά, η Γαλλική Περιπέτεια του Τζέιμς τον οδηγεί στον νομό του Ζυρά.
Ο αγρότης της περιοχής, Ματιέ Τισό, ξεναγεί τον Τζέιμς στον υπέροχο οπωρώνα του και τον μαθαίνει για τα απίθανα μήλα και αχλάδια της περιοχής.
Ο Τζέιμς ψήνει πάπια που συνοδεύει με ένα πικάντικο τσάτνεϊ από μήλα και αχλάδια, χρησιμοποιώντας φρούτα από τον οπωρώνα του Ματιέ. Στη συνέχεια, ο Τζέιμς επισκέπτεται το Φορ ντε Ρους, πατρίδα ενός από τα δημοφιλέστερα τυριά της Γαλλίας, το κοντέ, όπου τον ξεναγούν στους απίστευτους διαδρόμους του οχυρού.
Ερευνώντας πιο βαθιά την περιοχή, για τον Τζέιμς μαγειρεύει ο βραβευμένος με δύο Michelin σπουδαίος σεφ, Ζαν-Πολ Ζενέ, ο οποίος μοιράζεται τη δική του εκδοχή στο κλασικό ριζότο χρησιμοποιώντας τοπικά προϊόντα μέσα σε ένα χαρακτηριστικό ελβετικό περιβάλλον.
Έπειτα, ο Τζέιμς μαγειρεύει χοιρινά παϊδάκια με καρότα σε στυλ Βισί σε μέσα στην αχανή ύπαιθρο. Πίσω σε βρετανικό έδαφος, ο Τζέιμς δείχνει σε «φαγητό της παρηγοριάς» μια ανατροπή κόλαση με τα μακαρόνια με τυρί και αστακό του.
Το γεύμα τελειώνει με μία ζεστή τάρτα μήλου.




Διαθέσιμο στο ERTFLIX.

https://www.ertflix.gr/

  (Γ' Kύκλος) (E)
Επόμενο > [K] ΠΟΠ Μαγειρική  (Δ' Kύκλος) (E)

 
     




Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά