ΤΕΤΑΡΤΗ  12/01/2022
21:30 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ   (E)   
Ενημέρωση / Συζήτηση

CONSULTATIONS


Έτος παραγωγής: (2016)Μια εκπομπή με πανοραμική ματιά και ευήκοον ους που δίνει χρόνο στα σημαντικά. Η Ματρώνη Δικαιάκου διαβουλεύεται επί υποθέσεων άξιων λόγου με πολίτες που κοινωνούν τις ιδέες τους, στον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής.

Δείτε σήμερα: Tα Ελληνόφωνα χωριά στην Κάτω Ιταλία

Οι ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ αφουγκράζονται το κατωϊταλικό ιδίωμα, την δισχιλιετή ιστορία του και τον παλμό των κοινοτήτων που το κρατούν ζωντανό.

Η Ματρώνη Δικαιάκου υποδέχεται 3 ανθρώπους που μελέτησαν τις κοινωνίες αυτές, τις έζησαν και συνεχίζουν να τις ζουν από κοντά από τη δεκαετία του ’80 έως σήμερα.

Η διδάκτωρ κοινωνικής ανθρωπολογίας, μελετήτρια των ελληνικών κοινοτήτων της Καλαβρίας και κλασική φιλόλογος ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ αφηγείται τη σχέση της με το χωριό Γκαλιτσιανό, το οποίο και αποτέλεσε για εκείνη αντικείμενο έρευνας.

Ο Ερευνητής και επιμελητής Μουσικών Εκδόσεων Νίκος Διονυσόπουλος θυμάται τις πρώτες ηχογραφήσεις των γκραικάνικων τραγουδιών και τους ανθρώπους που συνάντησε επιμελούμενος την ιστορική έκδοση στις αρχές της δεκαετίας του ’80.

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟΣ ιδρυτής του συγκροτήματος ENCARDIA μιλάει για το μουσικό και συνολικά πνευματικό ταξίδι στην Κάτω Ιταλία, την επαφή με τους παλιούς μαστόρους του γκραικάνικου τραγουδιού και τους δρόμους που έχουν ήδη ανοίξει για την αναβίωσή του.
Επόμενο > [K12] ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ

 
     
Live Streaming
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά