ΠΕΜΠΤΗ  25/11/2021
18:00 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΕΞΠΡΕΣ  (Γ' ΚΥΚΛΟΣ)   (E)   
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ / Ταξίδια


Έτος παραγωγής: (2021)


Live Streaming
Σειρά ταξιδιωτικών εκπομπών παραγωγής ΕΡΤ3 2021(Γ΄ΚΥΚΛΟΣ)
Το Βαλκάνια Εξπρές είναι μια σειρά που διανύει την δεύτερη δεκαετία παρουσίας του στο τηλεοπτικό πρόγραμμα της ΕΡΤ3. Πρόκειται για ένα διαρκές ταξίδι στα Βαλκάνια που προσπαθεί να επανασυνδέσει το ελληνικό κοινό με μια περιοχή της γεωγραφίας μας που είναι σημαντική τόσο για την ιστορία, τον πολιτισμό, την οικονομία μας, όσο και για το μέλλον μας.
Τα Βαλκάνια είναι η βίβλος του Ευρωπαϊκού πολιτισμού, ένα εργαστήριο παραγωγής ιστορίας, ένα γεωστρατηγικό σταυροδρόμι, ένας χώρος ανάπτυξης της ελληνικής εξωστρέφειας.
Το Βαλκάνια εξπρές χτίζει μια γνωριμία με μια γειτονιά που καλούμαστε να συνυπάρξουμε σε ένα ευρωπαϊκό πλαίσιο και να διαχειριστούμε από κοινού ζωτικά θέματα.
Είναι μια συναρπαστική εμπειρία σε ένα κομμάτι μιας ανεξερεύνητης Ευρώπης με μοναδική φυσική ποικιλομορφία, γαστρονομία, μουσική και λαϊκό πολιτισμό, αλλά και σύγχρονη ζωή και καινοτόμο πνεύμα έχοντας πολλά να προσφέρει στο σημερινό γίγνεσθαι.

Δείτε σήμερα: Σερβία- Uzice
Eπεισόδιο 8

Το Βαλκάνια Εξπρές, σε αυτό το επεισόδιο σας ταξιδεύει στην πιο παράξενη πόλη της
δυτικής Σερβίας. Στο Ούζιτσε, την “πόλη των ουρανοξυστών”, που έγινε το 1941 η
πρωτεύουσα” της βραχύβιας “Δημοκρατίας του Ούζιτσε”, την οποία είχαν απελευθερώσει, επί 67 ημέρες, οι Παρτιζάνοι του Τίτο. Αναζητούμε την αμφιλεγόμενη κληρονομιά, που άφησε ο Τίτο στην πόλη, μαθαίνουμε για τη θανατηφόρο έκρηξη του 1941, που σκότωσε 120 Πατριζάνους, και ταυτόχρονα αποτυπώνουμε την ταυτότητα μιας σύγχρονης, επαρχιακής πόλης της Σερβίας. Πηγαίνουμε στο σέρβικο χωριό Ζλάκουσα, την “Μέκκα” της σερβικής αγγειοπλαστικής και μαθαίνουμε τα μυστικά αυτής τηςπαραδοσιακής τέχνης. Επισκεπτόμαστε το εργαστήρι ξυλογλυπτικής του Μιλάντιν Λέκιτς, με τη μοναδική τεχνοτροπία του. Εισχωρούμε, τέλος, στις φάρμες όπου παράγεται ο “κόκκινος θησαυρός” της Σερβίας. Δεν είναι άλλος από τα Σμέουρα (Ρόζμπερις), τα “ήμερα βατόμουρα”, που παράγονται στην περιοχή Άριλιε, εξάγονται σε όλο τον κόσμο, κι έχουν προσφέρει υψηλά εισοδήματα και προοπτικές στους Σέρβους καλλιεργητές.Σκηνοθεσία – σενάριο: Θεόδωρος Καλέσης
Μοντάζ – τεχνική επεξεργασία: Κωνσταντινίδης Αργύρης
Διεύθυνση παραγωγής: Ιωάννα Δούκα
Eικονολήπτης : Θεόφιλος Καλαϊτζιδης
Β’ κάμερα – χειρίστης drone:Νικόλαος Βαρβουχάκης
Επιστημονικός συνεργάτης: Γιώργος Στάμκος
Σκριπτ: Νόπη Ράντη
Αφήγηση:Κώστας Χατζησάββας


https://www.ertflix.gr/series/ser.113686-valkania-expres/


   ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER
[K8] Ο3 *όμικρον τρία < Προηγούμενο
Επόμενο >  ΣΥΝΤΟΜΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 
     
Live Streaming
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά