|
Σε αυτή τη νέα σειρά τηλεοπτικών ντοκιμαντέρ, συνολικά 19 επεισοδίων, η διάσημη σεφ Christine Cushing τρώει, μαγειρεύει και εξερευνά τις παραδοσιακές κινέζικες κουζίνες και την επίδρασή τους σήμερα.
Δείτε σήμερα:
«Σιεν» (Xian) (τελευταίο)
Eπεισόδιο 19
Το «μυστηριώδες» σιεν, το οποίο βρίσκεται στον πυρήνα όλων των κινεζικών κουζινών, αποτελεί μια γεύση που δύσκολα περιγράφεται.
Παρόλο που το συγκρίνουν με το γιαπωνέζικο ουμάμι, σεφ και ειδικοί της γαστρονομίας επιμένουν πως το σιεν είναι κάτι εντελώς διαφορετικό, που μετασχηματίζεται από περιοχή σε περιοχή.
Στην Ταϊβάν, η σεφ Κριστίν Κούσινγκ ανακαλύπτει πως έχει γλυκιά επίγευση.
Στο Χονγκ Κονγκ, το απολαμβάνουν στο πιο ακριβό πιάτο με φωλιές πουλιών και στην κουζίνα περανακάν της Σιγκαπούρης, σε πιάτο με καρπό… δηλητηριώδη!
Στο εστιατόριο μοριακής κουζίνας «Labyrinth», ο σεφ Χαν παρουσιάζει στην Κριστίν μια σύγχρονη προσέγγιση ενός παραδοσιακού πιάτου της Σιγκαπούρης, στο οποίο το σιεν παίζει κεντρικό ρόλο.
Διαθέσιμο στο ERTFLIX.
|
|