ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  26/11/2021
00:15 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
ΚΕΡΑΙΑ   (E)   
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / ΕκπομπήLive Streaming
«Κεραία» είναι ο τίτλος της ενημερωτικής εκπομπής με τη Ρέα Βιτάλη, που προσεγγίζει με περιέργεια και φρέσκια ματιά, θέματα ανθρώπινα, σύγχρονα και διαχρονικά.
Με στραμμένη την «κεραία» στην ανθρώπινη ψυχή, η εκπομπή εστιάζει όχι μόνον σε ό,τι βλέπουμε, αλλά κυρίως σε αυτά που νιώθουμε.

Δείτε σήμερα: «Οπερα»

«Μια όπερα ξεκινά πολύ προτού σηκωθεί η αυλαία και διαρκεί πολύ περισσότερο αφού πέσει. Αρχίζει στην φαντασία μου, γίνεται η ζωή μου και αποτελεί κομμάτι της όταν πια φεύγω από την σκηνή» έλεγε η Μαρία Κάλλας. Τι είναι όμως η όπερα για τον σύγχρονο άνθρωπο; Πόσο έχει εξελιχθεί και πως την αντιμετωπίζουν οι νέοι; Να μερικά από τα ερωτήματα που θέτει η δημοσιογράφος Ρέα Βιτάλη σε αυτό το επεισόδιο της εκπομπής «Κεραία».

Ταξιδεύουμε ως την Νάπολη για να γνωρίσουμε από κοντά τον Ηλία Τζεμπετονίδη, καλλιτεχνικό διευθυντή της Οπερας της πόλης, Teatro di San Carlo, την αρχαιότερη λυρική σκηνή στον κόσμο. Εχοντας θητεύσει σε σπουδαία λυρικά θέατρα από την Σκάλα του Μιλάνου ως την Οπερα του Παρισιού και της Βαστίλης, ο καταξιωμένος συμπατριώτης μας μας ανοίγει ένα παράθυρο στα ενδότερα μιας τέχνης που έχει τη δύναμη να συγκλονίσει την ψυχή.

Η Ρεά Βιτάλη συνομιλεί εκεί και με την Πρίτι Γιέντε την διάσημη Νότιοαφρικανή σοπράνο, το νέο αίμα της όπερας, της οποίας το ταλέντο ανακάλυψε ο Τζεμπετονίδης. Προερχόμενη από ένα περιβάλλον όπου δεν είχε ακούσει ποτέ λυρικό τραγούδι, κατάφερε από νωρίς με σκληρή δουλειά και πείσμα να κάμψει τους φόβους της και να γίνει ερμηνεύτρια παγκοσμίου βεληνεκούς.

Στο στούντιο, η δημοσιογράφος υποδέχεται την σοπράνο Βασιλική Καραγιάννη, μια Ελληνίδα με διεθνή καριέρα που περιγράφει μέσα από την δική της ματιά την σχέση της ερμηνεύτριας με το κοινό, που είναι το απαιτητικότερο σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη μορφή τέχνης. Και οι νεότεροι; Πως βλέπουν ένα μουσικό είδος που γεννήθηκε τον 17ο αιώνα; Ο Ανταμ Ρουσιάνης, με την φρεσκάδα και την ορμή ενός νέου που τώρα διαμορφώνει αγάπες και προτιμήσεις μας μιλά για το τι τον έλκει στην όπερα.Ιδέα-Έρευνα: Ρέα Βιτάλη
Σκηνοθεσία: Αρης Λυχναράς
Σύμβουλος επικοινωνίας και έρευνας: Μυρένα Χατζηβασιλείου
Αρχισυνταξία: Μαργαρίτα Πουρνάρα
Παραγωγή: Θοδωρής Καβαδάς


Παρουσίαση: Ρέα Βιτάλη

Διαθέσιμο στο ERTFLIX.

Επόμενο > [K8] ΣΤΟΥΝΤΙΟ 4 (E)

 
     
Live Streaming
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά