ΚΥΡΙΑΚΗ  24/10/2021
10:30 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
ΟΔΥΣΣΕΙΑ   (E)   
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / Σειρά

THE GREAT MYTHS: THE ODYSSEY


Έτος παραγωγής: (2020)


Live Streaming
Σειρά animation παραγωγής ARTE 2020 που θα ολοκληρωθεί σε 10 ημίωρα επεισόδια.
Το “The Great Myths” προσφέρει μια φρέσκια άποψη στο αριστούργημα του Ομήρου: Οδύσσεια. Αυτή η διάσημη περιπέτεια μάς ταξιδεύει στις θάλασσες, στο πλευρό του Οδυσσέα, σε ένα μακρύ ταξίδι, γεμάτο κινδύνους.
Μετά τη σφαγή των Τρώων, ο Οδυσσέας θέλει να επιστρέψει στην πατρίδα του, την Ιθάκη. Αλλά η φρίκη του πολέμου τον απομάκρυνε από τους θεούς, στους οποίους δεν πιστεύει πια. Η περιφρόνησή του προκαλεί την οργή του Δία. Κατά τη διάρκεια αυτού του μεγάλου ταξιδιού, θα συναντήσει φοβερές καταιγίδες, θα διασχίσει τον Κάτω Κόσμο και θα αντιμετωπίσει τρομακτικά πλάσματα – τον Κύκλωπα, τις Σειρήνες, την Σκύλλα και τη Χάρυβδη. Εν τω μεταξύ, στο βασίλειό του, η γυναίκα του, Πηνελόπη, αντιστέκεται στους μνηστήρες που θέλουν να κλέψουν τον πολυπόθητο θρόνο του. Θα αποδείξει ο Οδυσσέας ότι δεν χρειάζεται τους θεούς για να διαμορφώσει το πεπρωμένο του;
Όπως και στην πρώτη σεζόν, κάθε επεισόδιο παρουσιάζει μια σειρά πρωτότυπων τρισδιάστατων κινουμένων σχεδίων και πλούσια εικονογράφηση επιλεγμένη από όλες τις καλλιτεχνικές περιόδους.

Δείτε σήμερα: Το ταξίδι στον Άδη[ The journey into hell]
Eπεισόδιο 5

Έχει περάσει ένας χρόνος. Είναι ώρα ο Οδυσσέας κι οι άντρες του να αφήσουν το νησί της μάγισσας Κίρκης και να επιστρέψουν στην Ιθάκη. Για να τα καταφέρουν, πρέπει να συναντήσουν τον προφήτη Τειρεσία στον Κάτω Κόσμο. Μόνο εκείνος μπορεί να τους πει τι να κάνουν για να καθησυχάσουν την οργή του Ποσειδώνα.
Έτσι, φεύγουν για τη γη των Κιμμέριων όπου, εκτελώντας μια θυσία για να προσελκύσουν την ψυχή του Τειρεσία, τους επιτίθενται φαντάσματα. Ο Οδυσσέας μιλάει με την μητέρα του, Αντίκλεια, που πέθανε από τη θλίψη. Έπειτα, μιλάει με τον Τειρεσία, που τους λέει για τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν και πώς να τις αποφύγουν. Στον Όλυμπο, ο Δίας είναι εξοργισμένος, μαθαίνοντας ότι ο Οδυσσέας αψηφά ξανά τους θεούς πηγαίνοντας στον Άδη , ένα μέρος απαγορευμένο στους θνητούς...
Διαθέσιμο για 14 μέρες στο ERTFLIX.


   ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER
(E)
Επόμενο > [K8] ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΡΠΟΙ ΤΗΣ ΓΗΣ  (Β' ΚΥΚΛΟΣ) (E)

 
     
Live Streaming
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά