ΠΕΜΠΤΗ  14/10/2021
13:00 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΕΞΠΡΕΣ  (Γ' ΚΥΚΛΟΣ) (Α' ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ)   
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ / Ταξίδια


Έτος παραγωγής: (2021)


Live Streaming
Σειρά ταξιδιωτικών εκπομπών παραγωγής ΕΡΤ3 2021(Γ΄ΚΥΚΛΟΣ)
Το Βαλκάνια Εξπρές είναι μια σειρά που διανύει την δεύτερη δεκαετία παρουσίας του στο τηλεοπτικό πρόγραμμα της ΕΡΤ3. Πρόκειται για ένα διαρκές ταξίδι στα Βαλκάνια που προσπαθεί να επανασυνδέσει το ελληνικό κοινό με μια περιοχή της γεωγραφίας μας που είναι σημαντική τόσο για την ιστορία, τον πολιτισμό, την οικονομία μας, όσο και για το μέλλον μας.
Τα Βαλκάνια είναι η βίβλος του Ευρωπαϊκού πολιτισμού, ένα εργαστήριο παραγωγής ιστορίας, ένα γεωστρατηγικό σταυροδρόμι, ένας χώρος ανάπτυξης της ελληνικής εξωστρέφειας.
Το Βαλκάνια εξπρές χτίζει μια γνωριμία με μια γειτονιά που καλούμαστε να συνυπάρξουμε σε ένα ευρωπαϊκό πλαίσιο και να διαχειριστούμε από κοινού ζωτικά θέματα.
Είναι μια συναρπαστική εμπειρία σε ένα κομμάτι μιας ανεξερεύνητης Ευρώπης με μοναδική φυσική ποικιλομορφία, γαστρονομία, μουσική και λαϊκό πολιτισμό, αλλά και σύγχρονη ζωή και καινοτόμο πνεύμα έχοντας πολλά να προσφέρει στο σημερινό γίγνεσθαι.

Δείτε σήμερα: Η ανεξερεύνητη ανατολική Σερβία -μέρος A΄.
Eπεισόδιο 2

Σε αυτό το επεισόδιο ταξιδεύουμε στην παραδουνάβια ανατολική Σερβία. Στην πολυπολιτισμική Μπέλα Τσέρκβα, παλιά αυστροουγγρική πόλη των συνόρων, και σήμερα μια πόλη του σερβικού Βανάτου, δίπλα στον Δούναβη και στα σύνορα με τη Ρουμανία. Τι απέμεινε από την παλιά αψβουργική της κουλτούρα; Συνεχίζουμε στην παραμεθόρια ρωμαϊκή πόλη του Βιμινάτσιουμ, πρωτεύουσα άλλοτε της ρωμαϊκής επαρχίας της Άνω Μοισίας και έδρα της περίφημης Έβδομης Λεγεώνας. Αναζητούμε τα μυστικά που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη. Επόμενος σταθμός μας, το μεσαιωνικό κάστρο του Γκόλουμπατς, το μεγαλύτερο και το καλύτερα διατηρημένο κάστρο στον Δούναβη. Μαθαίνουμε για την ιστορία και τους θρύλους του. Συνεχίζουμε αναζητώντας τον άγνωστο προϊστορικό πολιτισμό του Λέπενσκι Βιρ, όπου οι άνθρωποι της Μεσολιθικής Εποχής κατάφεραν να δημιουργήσουν την δική τους “προϊστορική ουτοπία” σε αρμονία με τη Φύση. Τελευταίος σταθμός μας το Μάιντανπεκ, όπου η εξόρυξη μετάλλων ξεκινάει από τα βάθη της ιστορίας και συνεχίζει μέχρι σήμερα να κινεί την ζωή γύρω από τα ορυχεία.
Σκηνοθεσία – σενάριο: Θεόδωρος Καλέσης
Μοντάζ – τεχνική επεξεργασία: Κωνσταντινίδης Αργύρης
Διεύθυνση παραγωγής: Ιωάννα Δούκα
Eικονολήπτης : Θεόφιλος Καλαϊτζιδης
Β’ κάμερα – χειρίστης drone:Νικόλαος Βαρβουχάκης
Επιστημονικός συνεργάτης: Γιώργος Στάμκος
Σκριπτ: Νόπη Ράντη
Αφήγηση:Κώστας Χατζησάββας


https://www.ertflix.gr/series/ser.113686-valkania-expres/


   ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER
(E)
Επόμενο > [K8] ΤΟ '21 ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ '21 (Α' ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ)

 
     
Live Streaming
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά