ΠΕΜΠΤΗ  14/10/2021
20:00 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
CLOSE UP   
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ / Τέχνες - Γράμματα


Έτος παραγωγής: (2019)


Live Streaming
Μία σειρά ντοκιμαντέρ, εσωτερικής παραγωγής.

To Close up είναι μία σειρά δημιουργικών ντοκιμαντέρ, που αναφέρονται στο έργο και στη ζωή Ελλήνων δημιουργών, καλλιτεχνών, επιστημόνων, αλλά και απλών ανθρώπων των οποίων οι ιστορίες παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Η αφήγηση σε πρώτο πρόσωπο είναι η βάση κάθε ντοκιμαντέρ. Μνήμες, εμπειρίες, πεποιθήσεις, συναισθήματα.
Το πρόσωπο σιγά-σιγά αποκαλύπτεται, ενώ παράλληλα, το έργο του παρουσιάζεται μέσα στην ιστορική του εξέλιξη. Εξηγείται η σημασία του και αναδεικνύονται οι ποιότητες και η ιδιαιτερότητά του. Πέρα από τα πρόσωπα, παρουσιάζονται δημιουργικές δράσεις, κοινωνικές, οικολογικές, επιστημονικές που ενώ έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον μένουν συχνά στην αφάνεια.

Το Close up είναι μία εξ ολοκλήρου εσωτερική παραγωγή της ΕΡΤ.

Κάθε ντοκιμαντέρ έχει διάρκεια πενήντα λεπτών, τα γυρίσματα έγιναν τόσο στην Ελλάδα, όσο και το εξωτερικό και αξίζει να σημειωθεί πως ντοκιμαντέρ της σειράς που ολοκληρώθηκαν πρόσφατα έχουν συμμετάσχει ήδη σε αναγνωρισμένα φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού κερδίζοντας διακρίσεις και βραβεία.Δείτε σήμερα: «Ταξίδι στον κόσμο με ένα ούτι»

Η ταινία παρακολουθεί τη τριαντάχρονη μουσική πορεία του Κυριάκου Καλαϊτζίδη από το Σιάτλ μέχρι το Σίδνεϋ και από τη Σαγκάη μέχρι τη πόλη του Μεξικού, με έντονη παρουσία στα μεγαλύτερα Φεστιβάλ και τις κορυφαίες μουσικές σκηνές του κόσμου.

Ο Κυριάκος Καλαϊτζίδης σε αυτό το ταξίδι με το ούτι, θα χαθεί στις εικόνες και τα ακούσματα της παιδικής του ηλικίας, στη διαδρομή και στο έργο του σαν μουσικός, συνθέτης και ερμηνευτής.

Το «Ταξίδι στον κόσμο με ένα ούτι», συμμετείχε στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2019, καθώς και σε πολλές περιφερειακές διοργανώσεις προβολής ντοκιμαντέρ στην Ελλάδα.

Είναι υποψήφιο συμμετοχής στο ετήσιο Φεστιβάλ Μεσογειακής Κουλτούρας στη Μασσαλία και στο Sunny Side of the Doc στην La Rochelle.Σκηνοθεσία: Γιάννης Ρεμούνδος
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Δημήτρης Καρκαλέτσος
Ηχοληψία: Δημήτρης Παλατζίδης
Διεύθυνση Παραγωγής: Περικλής Ε. Παπαδημητρίου  (Γ' ΚΥΚΛΟΣ) (E)
Επόμενο >  ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΚΑΙΡΟΣ

 
     
Live Streaming
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά