ΠΕΜΠΤΗ  14/10/2021
05:00 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
1970: ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ   (E)   
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

TRAVELLING IN THE 1970’S


Έτος παραγωγής: (2018)


Live Streaming
Ντοκιμαντέρ παραγωγής M.Βρετανίας 2018 που θα ολοκληρωθεί σε 2 ωριαία επεισόδια.

Μακριά μαλλιά, καυτά ρούχα, ακόμη μεγαλύτερα κι πιο εντυπωσιακά αεροπλάνα, τρένα, γρήγορα αμάξια και η διαστημική εποχή -- αυτό ήταν το ταξίδι το ’70. Εν συντομία, μια εξωφρενική και συναρπαστική εποχή και ιδίως για όσους έκαναν ωτοστόπ στους δρόμους ήταν πολύ απελευθερωτική! Το ’70 μας έδωσε ευκαιρίες να δούμε τον κόσμο, με την απορρύθμιση των αεροπορικών εταιρειών που σήμαινε ότι το αεροπλάνο έγινε προσιτό σε όλους μας.

Το ταξίδι το ’70 οδικό ή αεροπορικό εξαπλώθηκε σε όλον τον κόσμο και μαζί με τον Ντιν Σάικον, αυτή η εκπομπή τιμά μια πραγματικά χρυσή δεκαετία για τα ταξίδια.

Δείτε σήμερα: Ο Δρόμος της Ελευθερίας[The Road of Freedom]
Eπεισόδιο 1

Ο Ντιν τριγυρνά ανά τις ΗΠΑ και την Ευρώπη εξερευνώντας τους τύπους ταξιδιών που έκαναν το ’70 τόσο διασκεδαστικό. Πρόκειται για ένα γραφικό ταξιδιωτικό σκηνικό στημένο την περίοδο του φρικτού πολέμου των ΗΠΑ στη Νοτιοανατολική Ασία ενώ η Μέση Ανατολή συνασπίζονταν για τη δημιουργία πετρελαϊκής κρίσης στη Δύση. Φυσικά, όλο αυτό έκανε τους πάντες να αναθεωρήσουν το ταξιδιωτικό τους πλάνο, ειδικά εκείνους με υπεραυτοκίνητα που έκαιγαν απίστευτη βενζίνη, αλλά η διασκέδαση δεν σταμάτησε εκεί. Το ’70 ήταν επίσης μια εποχή που το πολυτελές αεροπορικό ταξίδι ήταν παράδειγμα στυλάτης ζωής και οι οικογενειακές διακοπές έγιναν ολόκληρο τελετουργικό. Ενώ κάποιοι νεαροί Αμερικανοί οδηγούσαν οχήματα με υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα V8, άλλοι έπαιρναν ένα σακίδιο και ακολουθούσαν το όνειρο του Κέρουακ στους απεριόριστους ορίζοντες ελευθερίας που έβρισκαν εξερευνώντας την αχανή τους χώρα.Παραγωγή: M.Βρετανίας

Διαθέσιμο για 14 μέρες στο ERTFLIX.


   ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER
(E)
Επόμενο > [K8] Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΦΑΡΜΑ  (Γ' ΚΥΚΛΟΣ) (E)

 
     
Live Streaming
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά