ΠΕΜΠΤΗ  14/10/2021
10:00 Κατάλληλο για όλους
ΓΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ   (E)   
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / ΓαστρονομίαLive Streaming
Η εκπομπή έχει θέμα της ένα προϊόν από την ελληνική γη και θάλασσα.
Η παρουσιάστρια της εκπομπής, δημοσιογράφος Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη, υποδέχεται στην κουζίνα, σεφ, παραγωγούς και διατροφολόγους απ’ όλη την Ελλάδα για να μελετήσουν μαζί την ιστορία και τη θρεπτική αξία του κάθε προϊόντος.
Οι σεφ μαγειρεύουν μαζί με την Ολυμπιάδα απλές και ευφάνταστες συνταγές για όλη την οικογένεια.
Οι παραγωγοί και οι καλλιεργητές περιγράφουν τη διαδρομή των ελληνικών προϊόντων -από τη σπορά και την αλίευση μέχρι το πιάτο μας- και μας μαθαίνουν τα μυστικά της σωστής διαλογής και συντήρησης.
Οι διατροφολόγοι-διαιτολόγοι αναλύουν τους καλύτερους τρόπους κατανάλωσης των προϊόντων, «ξεκλειδώνουν» τους συνδυασμούς για τη σωστή πρόσληψη των βιταμινών τους και μας ενημερώνουν για τα θρεπτικά συστατικά, την υγιεινή διατροφή και τα οφέλη που κάθε προϊόν προσφέρει στον οργανισμό.

Δείτε σήμερα: «Λάχανο»

Το λάχανο είναι το υλικό της σημερινής εκπομπής. Ενημερωνόμαστε για την ιστορία και τις χρήσεις του λάχανου. Ο σεφ Γιώργος Παππάς μαγειρεύει μαζί με την Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη μια ιδιαίτερη πίτα με λάχανο και σύγκλινο Μάνης και λάχανο με χοιρινό κρέας στην κατσαρόλα.

Επίσης, η Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη μάς ετοιμάζει μια λευκή σαλάτα για να την πάρουμε μαζί μας. Ο καλλιεργητής και παραγωγός Αλέξανδρος Δάλλας μάς μαθαίνει τη διαδρομή του λάχανου από το χωράφι μέχρι τη συγκομιδή και την κατανάλωση και η διατροφολόγος-διαιτολόγος Αστερία Σταματάκη μάς ενημερώνει για τις ιδιότητες του λάχανου και τα θρεπτικά του συστατικά.Eπιμέλεια: Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη
Αρχισυνταξία: Μαρία Πολυχρόνη
Σκηνογραφία: Ιωάννης Αθανασιάδης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Ανδρέας Ζαχαράτος
Διεύθυνση παραγωγής: Άσπα Κουνδουροπούλου - Δημήτρης Αποστολίδης
Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης

Παρουσίαση: Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη

Διαθέσιμο στο ERTFLIX.

(E)
Επόμενο > [K8] ΕΝΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (E)

 
     
Live Streaming
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά