ΠΕΜΠΤΗ  14/10/2021
21:00 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ   (E)   
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Τέχνες - ΓράμματαLive Streaming
Γνωστοί καλλιτέχνες μιλούν για το έργο τους και καταθέτουν τις απόψεις τους για την σύγχρονη τέχνη και τον τρόπο με τον οποίο εκφράζει ζητήματα της εποχής. Η Κατερίνα Ζαχαροπούλου προσεγγίζει τα θέματα με σκοπό να αναδείξει τον καλλιτεχνικό λόγο και να παρουσιάσει όλους,όσοι εμπλέκονται στο ζήτημα της σύγχρονης τέχνης. Η εκπομπή στέκεται με προσοχή σε εκθέσεις ιστορικού ενδιαφέροντος, αναφερόμενη στις σχέσεις παρελθόντος και παρόντος,στην έκφραση, τους τρόπους,την ιδεολογία και την παραγωγή έργων τέχνης.

Η «Εποχή των Εικόνων» ταξιδεύει στο εξωτερικό και συνεχίζει το διάλογο με τον κόσμο των εικαστικών, έχοντας ως βασικό άξονα το γεγονός ότι οι τέχνες συναντιούνται και αποτελούν την αντανάκλαση διαφορετικών εκφάνσεων της ζωής.

Δείτε σήμερα: «Documenta 14 στην Αθήνα» - Μέρος 1ο

Η «Εποχή των εικόνων» παρουσιάζει την πολυσυζητημένη Documenta 14, που γίνεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, παράλληλα και ισότιμα με το Kassel, έχοντας δημιουργήσει πλήθος εντυπώσεων, απόψεων και συναισθημάτων σε επισκέπτες, ειδικούς της Τέχνης και Τύπο σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η εκπομπή επισκέπτεται τους βασικούς χώρους της Documenta στην Αθήνα, επιλέγοντας έργα έτσι ώστε να σχηματισθεί μια όσο το δυνατόν καθαρή εντύπωση του περιεχομένου τους, σε σχέση με το χώρο στον οποίο εκτίθενται, τις απόψεις των επιμελητών που τα επιμελήθηκαν, καθώς και τη βαθύτερη σημασία της παραγωγής τους.
Έτσι λοιπόν, η Κατερίνα Ζαχαροπούλου συναντά στο Πάρκο Ελευθερίας και μέσα στο έργο του Ανδρέα Αγγελιδάκη, τους επιμελητές Κατερίνα Τσέλου, Pierre Bal-Blanc και Monika Szewczyk, καθώς και τον καλλιτέχνη Άγγελο Πλέσσα. Μιλούν για έργα, ιδέες, τρόπους συνεργασίας σ’ ένα τόσο μεγάλο σε έκταση και σημασία γεγονός, για τη σχέση μας με την έννοια «Μαθαίνω», αφού ο τίτλος της έκθεσης είναι «Μαθαίνοντας από την Αθήνα», για το ρόλο του επιμελητή στην παραγωγή του έργου Τέχνης, τη σχέση τους με την Αθήνα, καθώς και για την καλλιτεχνική πρακτική και την έρευνα που προηγήθηκε των έργων. Παράλληλα, βλέπουμε και ακούμε ερμηνείες για έργα που βρίσκονται: στο ΕΜΣΤ, στο Μουσείο Μπενάκη, στο Ωδείο Αθηνών και στην ΑΣΚΤ, καθώς και κάποια έργα στο δημόσιο χώρο.

H «Εποχή των εικόνων» θα επισκεφθεί και το Kassel, ολοκληρώνοντας έτσι την παρουσίαση της Documenta 14, καθώς και την έκθεση με έργα της συλλογής του ΕΜΣΤ στο Fridericianum, υπό τον τίτλο «Αντίδωρον» (Antidoron).
Σενάριο: Κατερίνα Ζαχαροπούλου
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Παντελιάς
Διεύθυνση φωτογραφίας: Παναγιώτης Βασιλάκης
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Παναγιώτης Κουτσοθεόδωρος
Μοντάζ-μιξάζ: Βλάσης Παπαδήμας
Οπερατέρ: Δημήτρης Κασιμάτης
Ηχολήπτης: Χρήστος Παπαδόπουλος
Ενδυματολόγος: Δέσποινα Χειμώνα
Make up: Xαρά Μαυροφρύδη
Παραγωγός: Ελένη Κοσσυφίδου
Εκτέλεση παραγωγής: Blackbird production

Παρουσίαση: Κατερίνα Ζαχαροπούλου

(E)
Επόμενο > [K12] Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Α' ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ)

 
     
Live Streaming
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά