|
Σειρά ντοκιμαντέρ παραγωγής NZZ 2016-2019 που θα ολοκληρωθεί σε 12 ημίωρα επεισόδια.
Τα τελευταία χρόνια, η λεπτομερής μελέτη της διατροφής έχει εξελιχθεί σε τάση. Η πεπτική ευεξία προωθείται από νέα συστατικά και υποστηρίζεται από την επιστήμη.
Τεχνολογίες που κυμαίνονται από φορητές συσκευές παρακολούθησης φυσικής κατάστασης έως δοκιμές μικροβίων θα οδηγήσουν τη ζήτηση για διατροφή προσαρμοσμένη σε κάθε άτομο ξεχωριστά . Τα τρόφιμα είναι απαραίτητα για την επιβίωση, αλλά τι γίνεται αν το φαγητό μας κάνει να αρρωσταίνουμε; Σε αυτήν τη σειρά ρίχνουμε μια προσεκτική ματιά στο φαγητό μας και ανακαλύπτουμε ότι ορισμένα φαγητά είναι καλύτερα από την εικόνα τους.
Δείτε σήμερα:
Λακτόζη, γλουτένη και άλλοι εχθροί στα τρόφιμα μας; [Lactose, Gluten & Co. - Enemies in Our food?]
Eπεισόδιο 7
Διατροφική δυσανεξία, υπερευαισθησία. Ποτέ στο παρελθόν οι άνθρωποι δεν ασχολήθηκαν τόσο έντονα όσο με αυτά που τρώνε. Η απόλαυση ως κύριο θέμα έχει από καιρό αντικατασταθεί από τον φόβο να τρώει κανείς κάτι λάθος. Το γάλα, τα δημητριακά και τα φρούτα για δεκαετίες θεωρούνταν υγιή, αλλά σήμερα βρίσκονται υπό παρακολούθηση. Είναι η λακτόζη, η γλουτένη και τα παρόμοια τους επιβλαβή για το σώμα μας; Παρόλο που δεν υπάρχουν ιατρικά στοιχεία για τους περισσότερους από αυτούς που έχουν πληγεί, υπάρχουν σαφείς αποδείξεις δυσανεξίας. Για παράδειγμα, η βιομηχανία τροφίμων τρίβει τα χέρια της μπροστά στον αναπτυσσόμενο τομέα “απαλλαγμένο από”. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται σε τρόφιμα χωρίς γλουτένη και λακτόζη. Είναι όμως πιο υγιεινό; Ένα ντοκιμαντέρ για τον φόβο των τροφίμων.
Διαθέσιμο για 14 μέρες στο ERTFLIX.
|
|