ΤΕΤΑΡΤΗ  15/09/2021
10:45 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
ΕΝΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ   (E)   
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / ΕκπομπήΜετάδοση παγκοσμίως (Live Streaming)
Ελάτε να γνωρίσουμε -και να ξαναθυμηθούμε- τον πρώτο νομό της χώρας. Τον πιο πυκνοκατοικημένο, αλλά ίσως και τον λιγότερο χαρτογραφημένο.

Η Αττική είναι όλη η Ελλάδα υπό κλίμακα. Έχει βουνά, έχει θάλασσα, παραλίες και νησιά, έχει λίμνες και καταρράκτες, έχει σημαντικές αρχαιότητες, βυζαντινά μνημεία και ασυνήθιστα μουσεία, κωμοπόλεις και γραφικά χωριά και οικισμούς, αρχιτεκτονήματα, φρούρια, κάστρα και πύργους, έχει αμπελώνες, εντυπωσιακά σπήλαια, υγροτόπους και υγροβιότοπους, εθνικό δρυμό.

Έχει όλα εκείνα που αποζητούμε σε απόδραση -έστω διημέρου- και ταξιδεύουμε ώρες μακριά από την πόλη για να απολαύσουμε.

Η εκπομπή «Εντός Αττικής», προτείνει αποδράσεις -τι άλλο;- εντός Αττικής.

Περίπου 30 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας υπάρχουν μέρη που δημιουργούν στον τηλεθεατή-επισκέπτη την αίσθηση ότι βρίσκεται ώρες μακριά από την πόλη. Μέρη που μπορεί να είναι δύο βήματα από το σπίτι του ή σε σχετικά κοντινή απόσταση και ενδεχομένως να μην έχουν πέσει στην αντίληψή του ότι υπάρχουν.

Εύκολα προσβάσιμα και με το ελάχιστο οικονομικό κόστος, καθοριστική παράμετρος στον καιρό της κρίσης, για μια βόλτα, για να ικανοποιήσουμε την ανάγκη για αλλαγή παραστάσεων.

Τα επεισόδια της σειράς σαν ψηφίδες συνθέτουν ένα μωσαϊκό, χάρη στο οποίο αποκαλύπτονται γνωστές ή πλούσιες φυσικές ομορφιές της Αττικής.

Δείτε σήμερα: «Ραφήνα»

Οι περισσότεροι φτάνουν μέχρι το λιμάνι της για να επιβιβαστούν σε κάποιο από τα πλοία που θα τους ταξιδέψουν στην αγκαλιά του Αιγαίου.
Η βορειοανατολική πύλη της Αττικής στο Αιγαίο, η Ραφήνα, μπορεί να μην της φαίνεται, αλλά έχει προτάσεις για τον επισκέπτη, δίνοντας λόγους για να μείνει, έστω για λίγο.
«Χοτ σποτ» της Ραφήνας είναι ο μικρός ναός του ’η Νικόλα. Ανάμεσα σε δύο γαλάζια, το πάλλευκο εκκλησάκι μοιάζει με άγρυπνο ναύτη βάρδιας για να πλοία που σαλπάρουν ή έρχονται να δέσουν στο λιμάνι.
Η κεντρική πλατεία φαντάζει με βατήρα για να πατήσεις και να βρεθείς κάπου στο Αιγαίο. Γύρω-γύρω καφενεία και καφετέριες και κάτω στο λιμάνι μια σειρά από ουζερί μεζεδοπωλεία είναι ετοιμοπόλεμα.
Σε μικρή απόσταση από το κέντρο της Ραφήνας είναι ο λόφος Οχυρού με οχυρωματικές εγκαταστάσεις και βάσεις πυροβολείων που δημιουργήθηκαν κατά τη γερμανική Κατοχή από καταναγκαστικά έργα των κατοίκων της πόλης.
Σε πευκόφυτο ύψωμα μπροστά από το λόφο Οχυρού βρίσκεται το Δημοτικό Πάρκο Ραφήνας που προσφέρει επιλογές για κάθε είδους δραστηριότητες.
Κι αν αυτά δεν είναι αρκετά για να έρθεις ώς τη Ραφήνα, υπάρχουν και οι παραλίες της με νερά συνυφασμένα με σελίδες της νεότερης Ιστορίας της Ελλάδας που τροφοδότησαν τραγούδια.

Παρουσίαση-σενάριο-αρχισυνταξία: Χρήστος Ν.Ε. Ιερείδης.
Σκηνοθεσία: Γιώργος Γκάβαλος.
Διεύθυνση φωτογραφίας: Κωνσταντίνος Μαχαίρας.
Μουσική τίτλων αρχής: Λευτέρης Σαμψών.
Ηχοληψία-μοντάζ: Ανδρέας Κουρελάς.
Διεύθυνση παραγωγής: ’ννα Κουρελά.
Εκτέλεση παραγωγής: View Studio.

Διαθέσιμο στο ERTFLIX.

(E)
Επόμενο > [K8] ΣΥΝ ΓΥΝΑΙΞΙ  (Α' ΚΥΚΛΟΣ) (E)

 
     
Μετάδοση μόνο για Ελλάδα (Live Streaming)
Μετάδοση παγκοσμίως (Live Streaming)
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά