ΠΕΜΠΤΗ  29/07/2021
21:00 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ   (E)   
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Τέχνες - ΓράμματαΜετάδοση παγκοσμίως (Live Streaming)
Γνωστοί καλλιτέχνες μιλούν για το έργο τους και καταθέτουν τις απόψεις τους για την σύγχρονη τέχνη και τον τρόπο με τον οποίο εκφράζει ζητήματα της εποχής. Η Κατερίνα Ζαχαροπούλου προσεγγίζει τα θέματα με σκοπό να αναδείξει τον καλλιτεχνικό λόγο και να παρουσιάσει όλους,όσοι εμπλέκονται στο ζήτημα της σύγχρονης τέχνης. Η εκπομπή στέκεται με προσοχή σε εκθέσεις ιστορικού ενδιαφέροντος, αναφερόμενη στις σχέσεις παρελθόντος και παρόντος,στην έκφραση, τους τρόπους,την ιδεολογία και την παραγωγή έργων τέχνης.

Η «Εποχή των Εικόνων» ταξιδεύει στο εξωτερικό και συνεχίζει το διάλογο με τον κόσμο των εικαστικών, έχοντας ως βασικό άξονα το γεγονός ότι οι τέχνες συναντιούνται και αποτελούν την αντανάκλαση διαφορετικών εκφάνσεων της ζωής.

Δείτε σήμερα: «Kara Walker - Ύδρα Σφαγεία»

Η «Εποχή των εικόνων» συναντά την Αφροαμερικανή καλλιτέχνιδα Kara Walker στα σφαγεία της Ύδρας με αφορμή την επίσκεψή της στον εκθεσιακό χώρο του ιδρύματος ΔΕΣΤΕ.

H Κατερίνα Ζαχαροπούλου συνομιλεί μαζί της, σε μια σπάνια τηλεοπτική εμφάνιση της Kara Walker, ξεκινώντας από την καταγωγή της οικογένειάς της, τις ρίζες του έργου της που βασίζονται στα χρόνια της δουλείας των μαύρων στην Αμερική, τα στερεότυπα και τις ιστορίες που γεννήθηκαν από τα χρόνια εκείνα, καθώς και τη δική της θέση απέναντι σε όλα αυτά. Αφορμή για τη συνάντηση αυτή στάθηκε η έκθεση του γλυπτού της Figa στην Ύδρα.
Πρόκειται για το απομεινάρι ενός τεράστιου γλυπτού, μιας μαύρης καθισμένης σε στάση Σφίγγας, η «Sugar Baby», που κατασκευάστηκε από ζάχαρη στο εργοστάσιο ζάχαρης της Νέας Υόρκης, κατόπιν το εργοστάσιο έκλεισε και κατεδαφίστηκε μαζί με το γλυπτό. Η Kara Walker «έσωσε» το Χέρι το οποίο βλέπουμε στην Ύδρα.
Το γιατί και το πώς αυτής της ιστορίας, μας το δείχνει με τον ιδιαίτερο τρόπο της η καταπληκτική Kara Walker στην «Εποχή των εικόνων».Σενάριο-παρουσίαση: Κατερίνα Ζαχαροπούλου.
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Παντελιάς.
Διεύθυνση φωτογραφίας: Παναγιώτης Βασιλάκης.
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Παναγιώτης Κουτσοθεόδωρος.
Μοντάζ-μιξάζ: Γιάννης Καραπιπερίδης.
Οπερατέρ: Δημήτρης Κασιμάτης.
Ηχολήπτης: Χρήστος Παπαδόπουλος.
Ενδυματολόγος: Δέσποινα Χειμώνα.
Make up: Xαρά Μαυροφρύδη.
Παραγωγός: Ελένη Κοσσυφίδου.
Εκτέλεση παραγωγής: Blackbird production.


Παρουσίαση: Κατερίνα Ζαχαροπούλου

(E)
Επόμενο > [K12] ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΞΑ (Α' ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ)

 
     
Μετάδοση μόνο για Ελλάδα (Live Streaming)
Μετάδοση παγκοσμίως (Live Streaming)
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά