ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  11/06/2021
12:00 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
ΤΟΠΟΣΗΜΑ ΤΟΥ 1821 (Α' ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ)   
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ


Έτος παραγωγής: (2021)


Μετάδοση παγκοσμίως (Live Streaming)
Σειρά ντοκιμαντέρ παραγωγής ΕΡΤ 2021 που θα ολοκληρωθεί σε 12 ωριαία επεισόδια.

Η σειρά ντοκιμαντέρ "Τοπόσημα του 1821" επισκέπτεται τους τόπους όπου διαδραματίστηκαν σημαντικά γεγονότα κατά την περίοδο της Επανάστασης και με τη βοήθεια της τεχνολογίας επιχειρεί να αναδείξει την εικόνα που εμφάνιζαν οι τόποι αυτοί πριν από δύο αιώνες.

Δείτε σήμερα: ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ – ΑΣΤΡΟΣ – ΤΡΟΙΖΗΝΑ
Eπεισόδιο 12

Δύο αιώνες ανεξάρτητο ελληνικό κράτος. Αποτέλεσμα αγώνων, αιματηρών θυσιών, ισχυρής θέλησης για συγκρότηση μίας Ελλάδας, η οποία θα έστεκε ισότιμα μεταξύ των άλλων χωρών.
Τα «Τοπόσημα του 1821» είναι για αυτή την εβδομάδα είναι: η Έπίδαυρος, το Άστρος και η Τροιζήνα. Τόποι, άρρηκτα συνδεδεμένοι με την έννοια των θεσμών.
Ποιοι ήταν οι πληρεξούσιοι παραστάτες στην Α’ Εθνοσυνέλευση; Πού εκλέχθηκε ο Καποδίστριας πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδας; Πώς εισχώρησε ο Διαφωτισμός στην Πιάδα; Σε πολυτελή αίθουσα με κηροπήγια ή σε κτήμα με λεμονιές διεξήχθη η Γ’ Εθνοσυνέλευση της Τροιζήνας; Πού συναντάμε κτίσματα «τύπου Καλλία»; Πότε ορίστηκαν τα εθνικά μας χρώματα; Πορσελάνινα πιάτα ή κολοκυθοπότηρα στο Κολοκοτρωνέικο τραπέζι για τον Υψηλάντη;
Εμβληματικές φιγούρες αλλά και μία ολόκληρη κοινωνία διακοσίων ετών παίρνουν ζωή με τη βοήθεια της ψηφιακής απεικόνισης, της τρισδιάστατης αναπαράστασης, της αναβίωσης. Η ιστορία γίνεται αλήθεια μπροστά μας. Η Σχολή Καρυτσιώτη στο Άστρος Κυνουρίας. Η άφιξη του Υψηλάντη. Η δράση του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Η επίσκεψη στο πανόραμα της Α’ Εθνοσυνέλευσης και οι αναφορές του Νικολάου Δραγούμη σε αυτή, ως ‘μέρα αναστάσιμη’. Η συμβολή του Αλέξανδρου Μαυροκορδάτου. Η θρυλική διακήρυξη της Εθνοσυνέλευσης από τον Αναστάσιο Πολυζωίδη. Η έντυπη διαδρομή του ελληνικού συντάγματος στο εξωτερικό.
Μία ωριαία τηλεοπτική διαδρομή στα θεμέλια του νέου ελληνικού κράτους, όπως ζυμώθηκε μέσα στο μπαρούτι, τη μάχη αλλά και τη σκέψη φωτισμένων ανθρώπων, στα ‘Τοπόσημα του 1821’ αυτή την εβδομάδα. Οξυδέρκεια, σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα, πρωτοποριακή αντίληψη της ζωής στα πρώτα ελληνικά συντάγματα, που έμελλαν να χαράξουν το δρόμο της ανεξαρτησίας.Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Καραντινάκης
Concept: Αναστασία Μάνου
Σενάριο: Γρηγόρης Τζιοβάρας,
Script: Βάσω Χρυσοστομίδου
Δ/ση παραγωγής:Φάνης Μιλλεούνης
Δ/νση φωτογραφίας: Μιχάλης Μπροκαλάκης Μοντάζ:Ηρακλής Φίτσιος
Μουσική επιμέλεια:Νίκος Πλατύραχος
VFX :White fox animation department, Newset ltd
Εxecutive Producer Αναστασία

Παρουσίαση: Γρηγόρης Τζιοβάρας


   ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER
Επόμενο > [K8] ΣΤΟ ΝΗΣΙ   (Α' ΚΥΚΛΟΣ) (E)

 
     
Μετάδοση μόνο για Ελλάδα (Live Streaming)
Μετάδοση παγκοσμίως (Live Streaming)
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά