ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  11/06/2021
23:00 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ (ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ)   
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / ΣυζήτησηΜετάδοση παγκοσμίως (Live Streaming)

Δείτε σήμερα: «Ο Γιώργος Παπαστεφάνου ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ»

Μία από τις κορυφαίες προσωπικότητες της ελληνικής ραδιοφωνίας και της τηλεόρασης, ο Γιώργος Παπαστεφάνου ανοίγει την καρδιά του και μοιράζεται μαζί μας σπάνια ντοκουμέντα και ανεπανάληπτες καλλιτεχνικές στιγμές κορυφαίων δημιουργών και ερμηνευτών από συναντήσεις και συνδυασμούς που εμπνεύστηκε ο ίδιος και καταγράφηκαν από τον τηλεοπτικό φακό.

Ένα ταξίδι στον χώρο της μουσικής που διήρκησε περισσότερα από πενήντα χρόνια. Ξεκίνησε στις αρχές του 1960, όταν σε ηλικία περίπου είκοσι χρόνων, ο «κύριος Έντισον», βρέθηκε στον μαγικό κόσμο του ραδιοφώνου. Μια εποχή κατά την οποία οι μουσικές των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη και αργότερα του Ξαρχάκου συγκινούσαν ολοένα και μεγαλύτερο κοινό. Περιουσία του, η γνωριμία με σημαντικές προσωπικότητες, οι φιλίες και οι σχέσεις ζωής στις οποίες επένδυσε καθώς, όπως λέει, δεν πίστευε στους μεγάλους έρωτες.

Το όνομά του συνδέθηκε με το «Νέο Κύμα», αφού έγραψε τους στίχους σε πολλά τραγούδια, που ακόμη και σήμερα συγκινούν, όπως το «Μια αγάπη για το καλοκαίρι», «Ανναμπέλ (Ένα πρωινό)» και «Θυμήσου τον Σεπτέμβρη» σε μουσική των Σταύρου Ξαρχάκου και Γιάννη Σπανού.

Η ζωή του έδωσε πολλά κι άρα δικαιούται να του πάρει, λέει, αναφερόμενος στις απώλειες αγαπημένων του προσώπων και τις δύσκολες στιγμές που έζησε με τον καρκίνο. Ποτέ δεν είπε «γιατί σε εμένα», αφού αισθάνεται, όπως λέει, χορτασμένος: «Από όλη τη ζωή μου, απ’ ό,τι μου έχει τύχει και γι’ αυτό θέλω να λέω κάπου ευχαριστώ. Ένα μέρος, βέβαια, το λέμε πάντα στους γονείς, γιατί η αλήθεια είναι ότι μεγάλωσα σε ένα εκπληκτικό οικογενειακό περιβάλλον. Είχα δύο σπουδαίους γονείς, που με έμαθαν να είμαι ελεύθερος».Αρχισυνταξία: Έλενα Κατρίτση
Σκηνοθεσία: Κώστας Γρηγοράκης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιώργος Μιχελής
Διεύθυνση Παραγωγής: Νίκος Κεντζέας
Μουσική Επιμέλεια: Σταμάτης Γιατράκος

Παρουσίαση: Έλενα Κατρίτση

Διαθέσιμο στο ERTFLIX.

https://www.ertflix.gr/


   ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER
(E)
Επόμενο >  ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΚΑΙΡΟΣ

 
     
Μετάδοση μόνο για Ελλάδα (Live Streaming)
Μετάδοση παγκοσμίως (Live Streaming)
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά