ΤΡΙΤΗ  04/05/2021
18:00 Κατάλληλο για όλους
Η ΖΩΗ ΑΛΛΙΩΣ   (E)   
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / ΕκπομπήΜετάδοση παγκοσμίως (Live Streaming)
Η Ίνα Ταράντου συνεχίζει τα ταξίδια της σε όλη την Ελλάδα και βλέπει τη ζωή αλλιώς. Το ταξίδι γίνεται ο προορισμός και η ζωή βιώνεται μέσα από τα μάτια όσων συναντά.

“Η ζωή́ δεν μετριέται από το πόσες ανάσες παίρνουμε, αλλά́ από́ τους ανθρώπους, τα μέρη και τις στιγμές που μας κόβουν την ανάσα”.

Η γαλήνια Κύθνος, η εντυπωσιακή Μήλος με τα σπάνια τοπία και τις γεύσεις της, η Σέριφος με την αφοπλιστική της απλότητα, η καταπράσινη Κεφαλονιά και η Ιθάκη, το κινηματογραφικό Μεσολόγγι και η απόκρημνη Κάρπαθος είναι μερικές μόνο από τις στάσεις σε αυτό το νέο μεγάλο ταξίδι. Ο Νίκος Αλιάγας, ο Ηλίας Μαμαλάκης και ο Βασίλης Ζούλιας είναι μερικοί από τους ανθρώπους που μας έδειξαν τους αγαπημένους τους προορισμούς, αφού μας άνοιξαν την καρδιά τους.

Ιστορίες ανθρώπων που η καθημερινότητά τους δείχνει αισιοδοξία, δύναμη και ελπίδα. Άνθρωποι που επέλεξαν να μείνουν για πάντα, να ξαναγυρίσουν για πάντα ή πάντα να επιστρέφουν στον τόπο τους. Μέσα από́ τα «μάτια» τους βλέπουμε τη ζωή́, την ιστορία και τις ομορφιές του τόπου μας.

Η κάθε ιστορία μάς δείχνει, με τη δική της ομορφιά, μια ακόμη πλευρά της ελληνικής γης, της ελληνικής κοινωνίας, της ελληνικής πραγματικότητας. Άλλοτε κοιτώντας στο μέλλον κι άλλοτε έχοντας βαθιά τις ρίζες της στο παρελθόν.

Η ύπαιθρος και η φύση, η γαστρονομία, η μουσική παράδοση, τα σπορ και τα έθιμα, οι τέχνες και η επιστήμη είναι το καλύτερο όχημα για να δούμε τη Ζωή αλλιώς, όπου κι αν βρεθούμε. Με πυξίδα τον άνθρωπο, μέσα από την εκπομπή, θα καταγράφουμε την καθημερινότητα σε κάθε μέρος της Ελλάδας, θα ζήσουμε μαζί τη ζωή σαν να είναι μια Ζωή αλλιώς. Θα γευτούμε, θα ακούσουμε, θα χορέψουμε, θα γελάσουμε, θα συγκινηθούμε. Και θα μάθουμε όλα αυτά, που μόνο όταν μοιράζεσαι μπορείς να τα μάθεις.

Γιατί η ζωή είναι πιο ωραία όταν τολμάς να τη ζεις αλλιώς!

Δείτε σήμερα: «Κύθηρα, οι άνθρωποι και το ιδεατό νησί»

Η ενέργεια που εκπέμπει όπου και να βρεθείς, είναι ακριβώς αυτό που κάνει τα Κύθηρα το Ιδεατό Νησί.

Σε αυτό το επεισόδιο γνωρίσαμε ανθρώπους που πήραν το Ιδεατό και το έκαναν καθημερινή πράξη. Ζήσαμε για λίγο σκηνές από τη ζωή τους και είδαμε πως είναι να αγαπάς, να εκτιμάς και να χαίρεσαι την κάθε σου μέρα στον τόπο σου.

Συναντήσαμε τον Κωστή, που δεν είναι αυτό που θα λέγαμε ένα τυπικό νέο παιδί της γενιάς του. Αν και 18 χρονών, είναι παιδί της παράδοσης: καραγκιόζης, αργαλειός, μουσική, τραγούδια και πολλές ιστορίες από τα παλιά με αυτό το χαρακτηριστικό, αλλά συνειδητό και γεμάτο περηφάνια Κυθηραϊκό ιδίωμα στην προφορά.

Με τον Χάρη βρεθήκαμε στις ελιές του και εκεί γνωρίσαμε όλη την παρέα που έχει κοντά του για τις αγροτικές δουλειές. Άνθρωποι από όλο τον κόσμο που αυτό το μαγικό νησί έχει βρει τον τρόπο να τους κλέψει την καρδιά. Με τον Μηνά και τον μικρό του γιο Γιώργο, μπήκαμε για λίγο στην καθημερινότητα ενός φούρναρη, αλλά και στην απλή, ανθρώπινη ζωή που μπορείς να ζήσεις σε αυτό το νησί.

Αυτή τη ζωή μας περιέγραψε και ο Θέμης στο μπαρμπέρικό του. Μαζί με άλλες καθημερινές ιστορίες, μάθαμε και την προσωπική του ιστορία και το πως κατάφερε να αγαπά τη ζωή που ζει και να ζει τη ζωή που αγαπά.

Τι θα ήταν άραγε τα Κύθηρα χωρίς τις τις παρέες και τις ιστορίες των ανθρώπων του; Χωρίς τους ανθρώπους που ζουν στο σήμερα κρατώντας όμως κάτι από το τότε. Κι έτσι έχουν τον δικό τους τρόπο να ζουν στα Κύθηρα, τη Ζωή τους Αλλιώς.Aρχισυνταξία: Ίνα Ταράντου
Δημοσιογραφική έρευνα και Επιμέλεια: Στελίνα Γκαβανοπούλου, Μαρία Παμπουκίδη
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Φελάνης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Βάιος Μπάστος
Ηχοληψία: Φίλιππος Μάνεσης
Παραγωγή: Μαρία Σχοινοχωρίτου

Παρουσίαση: Ινα Ταράντου

Διαθέσιμο στο ERTFLIX.

https://www.ertflix.gr/


   ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER
[K8] ΤΟ '21 ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ '21 (E) < Προηγούμενο
Επόμενο > [K] ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ  (Α' ΚΥΚΛΟΣ)

 
     
Μετάδοση μόνο για Ελλάδα (Live Streaming)
Μετάδοση παγκοσμίως (Live Streaming)
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά