ΤΕΤΑΡΤΗ  05/05/2021
21:10 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ (Α' ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ)   
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ / Αφιέρωμα


Έτος παραγωγής: (2020)


Μετάδοση παγκοσμίως (Live Streaming)
Με αφορμή τις Παγκόσμιες Ημέρες του ΟΗΕ, η ΕΡΤ παρουσιάζει τη σειρά ντοκιμαντέρ ‘Μια μέρα για όλο τον κόσμο’. Δώδεκα ντοκιμαντέρ που βασίζονται σε ανθρώπινες ιστορίες και εμπειρίες και αναπτύσσουν διαφορετικά κοινωνικά θέματα, που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη κοινωνία και το περιβάλλον.
Το κάθε επεισόδιο εστιάζει σε 1-2 προσωπικές ιστορίες καθημερινών ανθρώπων, των οποίων η συναισθηματική εμπλοκή και οι εμπειρίες τους, αναπτύσσουν το θέμα της κάθε Παγκόσμιας Ημέρας και αναδεικνύουν την ουσία της, που είναι η αποδοχή, η ενημέρωση και τελικά η συμμετοχή των πολιτών στα κοινωνικά θέματα.

Κάθε μήνα η ΕΡΤ θα κάνει ένα αφιέρωμα σε μια Παγκόσμια Ημέρα, προβάλλοντας ένα ντοκιμαντέρ της σειράς. (Αλτσχάιμερ, ζώα, δικαιώματα παιδιού, αναπηρία, καρκίνου, ερωτευμένων, ρατσισμού, γης, καπνίσματος, πατέρα, ναρκωτικών, φιλίας)


Δείτε σήμερα: «Παγκόσμια Ημέρα της Μαίας»

Ένα επεισόδιο αφιερωμένο στις μαίες, τους φύλακες-αγγέλους των γυναικών στην εγκυμοσύνη, στον τοκετό, στη λοχεία.

«Θα τα καταφέρω;», «Πόσο θα πονέσω;», «Θα είσαι συνέχεια δίπλα μου;», «Πειράζει αν δεν θηλάσω;», μερικές από τις ανησυχίες των πρωτοτόκων προς τη μαία τους.

Σε σκηνοθεσία Μαριάννας Οικονόμου, καταγράφεται η καθημερινότητα της Κατερίνας, της Μερόπης και της Έφης, μαίες οι οποίες έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην υποστήριξη της γυναίκας την πιο ιερή στιγμή της ζωής της.

Ξεκινώντας από την περιγεννητική περίοδο, θα την υποστηρίξουν και ενθαρρύνουν στον τοκετό και θα την συμβουλέψουν αφού γεννηθεί το μωρό της για τη φροντίδα και το θηλασμό.

Η ομαλή διεξαγωγή του τοκετού αποτελεί την απόλυτη προτεραιότητα όλων - είτε αυτός πραγματοποιείται στο σπίτι ή στο μαιευτήριο.

Η τελική απόφαση για τον τρόπο που θα γεννήσει, ανήκει αποκλειστικά στην ίδια την επίτοκο και η μαία είναι εκεί για να σεβαστεί την επιλογή της και να διασφαλίσει την ασφάλεια, έτσι ώστε εκείνο που θα μείνει, να είναι η ανάμνηση της πιο συγκλονιστικής εμπειρίας, της γέννησης!

Σκηνοθεσία/Σενάριο: Μαριάννα Οικονόμου
Διευθ. Παραγωγής: Ραχήλ Μανουκιάν
Αρχισυνταξία: Βάσω Χρυσοστομίδου
Έρευνα: Γεωργία Σαλαμπάση
Διευθ. Φωτογραφίας: Carlos Munyoz
Μοντάζ: Ευγενία Παπαγεωργίου
Παραγωγή: DOC3 Productions

Διαθέσιμο στο ERTFLIX.


   ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER
(ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ)
Επόμενο > [K16] Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ ΑΝΑΜΝΗΣΕΩΝ

 
     
Μετάδοση μόνο για Ελλάδα (Live Streaming)
Μετάδοση παγκοσμίως (Live Streaming)
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά