ΤΕΤΑΡΤΗ  05/05/2021
01:15 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
Ο ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΤΗΣ ΒΟΣΤΩΝΗΣ   (E)   
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ / Ιστορία

BOSTON


Έτος παραγωγής: (2017)


Μετάδοση μόνο για Ελλάδα (Live Streaming)
Ντοκιμαντέρ, παραγωγής ΗΠΑ 2017.

Πρόκειται για το πρώτο ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους για την ιστορία του πιο θρυλικού αγώνα στον κόσμο: τον Μαραθώνιο της Βοστώνης.

Η ταινία καταγράφει την ιστορία του εμβληματικού αγώνα από το ταπεινό ξεκίνημα, ξεκινώντας τον Απρίλιο του 1897 με 15 μόνο δρομείς, μέχρι σήμερα. Μέσα από το σπάνιο αρχειακό υλικό που παραχώρησε η Αθλητική Ένωση της Βοστώνης (ΒΑΑ) αποκλειστικά στους παραγωγούς του ντοκιμαντέρ, η ταινία παρουσιάζει πολλές από τις πιο σημαντικές στιγμές στην ιστορία του παλαιότερου μαραθωνίου, που άνοιξε το δρόμο για τον σύγχρονο μαραθώνιο και τα μαζικά αθλήματα.

Το ντοκιμαντέρ «βυθίζει» τον θεατή στον κόσμο του μαραθωνίου, το μοναδικό άθλημα στο οποίο μπορεί να συμμετέχει ένας καθημερινός αθλητής μαζί με τους καλύτερους αθλητές στον κόσμο, δείχνοντας την προετοιμασία, τον ανταγωνισμό και τη συντροφικότητα των δρομέων, αλλά και την πιστή υποστήριξη των θεατών.
Αφηγείται την ιστορία των παλιών πρωταθλητών της Βοστώνης, όπως του Αμερικανού Τζόνι Κέλι - ο οποίος έτρεξε στον μαραθώνιο για οκτώ δεκαετίες, του Έλληνα Στυλιανού Κυριακίδη - ο οποίος κέρδισε το 1946 και προσέφερε όλα τα χρήματα στην πατρίδα του αλλά και των νεότερων αθλητών, όπως της Ολυμπιονίκη Σάλαν Φλάναγκαν.

Τέλος, συνδέει την ιστορία του μαραθωνίου και των δρομέων με τον αγώνα του 2014, μετά την τρομοκρατική επίθεση του Απριλίου του 2013, καταγράφοντας τις προετοιμασίες και την τελική διεξαγωγή του 118ου Μαραθωνίου της Βοστώνης, όταν οι δρομείς και η τοπική κοινότητα συγκεντρώνονται για να υποστηρίξουν αλληλέγγυοι τη διεξαγωγή του μαραθωνίου, υπερνικώντας το φόβο των τραγικών γεγονότων και αναδεικνύοντας το πραγματικό πνεύμα του μαραθωνίου.

Συνοδευόμενο από την εξαιρετική μουσική του Τζεφ Μπιλ με μέλη της Συμφωνικής Ορχήστρας της Βοστώνης και με την αφήγηση του Ματ Ντέιμον, το ντοκιμαντέρ είναι ένα συναισθηματικό ταξίδι στον θαυμάσιο κόσμο του μαραθωνίου, έναν μικρόκοσμο που ενώνει ανθρώπους όλων των ηλικιών, των φύλων και των φυλών.


Σκηνοθεσία: Τζον Ντάναμ.
Aφήγηση: Ματ Ντέιμον.
Mουσική: Τζεφ Μπιλ με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Βοστώνης.
Διάρκεια: 117΄

Διαθέσιμο στο ERTFLIX.

[K8] ART WEEK (2020 - 2021) (E) < Προηγούμενο
Επόμενο > [K8] ΣΤΙΣ ΕΡΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ (E)

 
     
Μετάδοση μόνο για Ελλάδα (Live Streaming)
Μετάδοση παγκοσμίως (Live Streaming)
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά