ΠΕΜΠΤΗ  06/05/2021
01:00 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
9+1 ΜΟΥΣΕΣ   (E)   
ΜΟΥΣΙΚΑΜετάδοση παγκοσμίως (Live Streaming)

Δείτε σήμερα: «Ταξίδι στην αιωνιότητα με τη μουσική της Καραΐνδρου»

Η εκπομπή χωρίζεται σε τρία μέρη.

Στην πρώτη ενότητα, η συνθέτης Ελένη Καραΐνδρου συναντάει τον χορογράφο Ρενάτο Τζανέλα, ο οποίος εμπνεύστηκε από την μουσική της και την απέδωσε σε χορογραφία με το μπαλέτο της Λυρικής Σκηνής. Η παράσταση είναι αφιερωμένη στον σκηνοθέτη Θόδωρο Αγγελόπουλο, με τον οποίο συνεργάστηκε η Ελένη Καραΐνδρου σε οκτώ ταινίες του.
Ο δημοσιογράφος Νίκος Ράλλης συζητάει μαζί της για την εμπειρία της συνάντησής της με τον Ρενάτο Τζανέλα, αλλά και με τον αείμνηστο σκηνοθέτη.
Αποκαλύπτει μυστικά από τις συνεργασίες της και καθηλώνει τον θεατή όλη αυτή η σύνθεση μέσα από εικόνες, χορό, μελωδία, δημιουργώντας ένα ψυχικό φορτίο, μιας ανεπανάληπτης παράστασης.

Στη δεύτερη ενότητα, γνωρίζουμε την ιστορία της πόλης μας μέσα από το Μουσείο του εργοστασίου όπου λειτουργούσε το Φωταέριο.
Ο δημοσιογράφος Στραγγανίδας Γρηγόρης επισκέπτεται το Γκάζι, που στεγάζεται το Μουσείο και, μέσα από την αφήγηση του Μπιτζάνη Κωνσταντίνου, διευθύνοντος συμβούλου του Μουσείου, μας ξεναγεί σ’ ένα ξεχωριστό οδοιπορικό.

Το τρίτο θέμα, αναφέρεται σ’ ένα μουσικό ταξίδι της Λυρικής Σκηνής με το έργο «Μαγικός Αυλός».
Η σοπράνο Μαρία Μητσοπούλου μας εξηγεί πώς μέσα απ’ αυτό το έργο αναδεικνύονται πολλές αρετές που πρέπει να κερδίσουμε στη ζωή μας.
(E)
Επόμενο > [K8] ΣΤΑ ΑΚΡΑ (2020-2021) (E)

 
     
Μετάδοση μόνο για Ελλάδα (Live Streaming)
Μετάδοση παγκοσμίως (Live Streaming)
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά