ΤΕΤΑΡΤΗ  05/05/2021
19:00 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΤΖΟΑΝΑ ΛΑΜΛΕΪ   (E)   
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ / Ταξίδια

JOANNA LUMLEY'S SILK ROAD


Έτος παραγωγής: (2018)


Μετάδοση μόνο για Ελλάδα (Live Streaming)
Ντοκιμαντέρ, τεσσάρων επεισοδίων, παραγωγής BBC 2018.

Σε αυτήν την μίνι ταξιδιωτική σειρά τεσσάρων επεισοδίων ακολουθούμε την γνωστή ηθοποιό Τζοάνα Λάμλεϊ, στο πιο δύσκολο ταξίδι της: Μια συναρπαστική Οδύσσεια από τη Βενετία μέχρι τα σύνορα της Κίνας, κατά μήκος του αρχαίου εμπορικού Δρόμου του Μεταξιού.
Αυτό το επικίνδυνο δίκτυο μονοπατιών, ο περίφημος Δρόμος του Μεταξιού διαμόρφωσε τον σύγχρονο κόσμο, φέρνοντας μετάξι, μπαχαρικά, τέχνη και πολλά άλλα από την Ανατολή στην Δύση!


Δείτε σήμερα: «Γεωργία και Αζερμπαϊτζάν»
Eπεισόδιο 2

Η Τζοάνα ακολουθεί τον αρχαίο Δρόμο του Μεταξιού από τη Μαύρη έως την Κασπία Θάλασσα, ταξιδεύοντας στα μετά-σοβιετικά κράτη της Γεωργίας και του Αζερμπαϊτζάν. Ξεκινώντας την περιήγησή της από το παραθαλάσσιο θέρετρο του Μπατούμι, επισκέπτεται στη συνέχεια τις κορυφές του Καυκάσου και την Τιφλίδα, τη ρομαντική πρωτεύουσα της Γεωργίας. Πιο ανατολικά, στο Καχέτι, δοκιμάζει τα τοπικά κρασιά της περιοχής και συναντά για πρώτη φορά μεταξοσκώληκες.

Φτάνοντας στο Αζερμπαϊτζάν, η Τζοάνα μένει έκθαμβη από το παλάτι των Χάνων του 18ου αιώνα και μαθαίνει την αρχαία τέχνη της παρασκευής των παραδοσιακών μεταξωτών μαντιλιών «κελαγκαΐ» σ’ ένα απ’ τα αρχαιότερα χωριά της χώρας. Ο τελικός προορισμός της είναι η εκπληκτική πόλη Μπακού, που χάρη στην πρωτοποριακή αρχιτεκτονική της κέρδισε το προσωνύμιο «Το Ντουμπάι του Καυκάσου». Εκεί, επισκέπτεται τη βασιλική σουίτα του ξενοδοχείου Fairmont, υποβάλλεται σ’ ένα αλλόκοτο, παραδοσιακό τελετουργικό και τέλος περπατά στην οροφή του εμπορικού κέντρου Caspian Waterfront.Σκηνοθεσία: Ewen Thomson

Διαθέσιμο για 7 μέρες στο ERTFLIX.

  (Α' ΚΥΚΛΟΣ) (Α' ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ)
Επόμενο > [K8] ΤΟ '21 ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ '21

 
     
Μετάδοση μόνο για Ελλάδα (Live Streaming)
Μετάδοση παγκοσμίως (Live Streaming)
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά