ΣΑΒΒΑΤΟ  10/04/2021
17:00 Κατάλληλο για όλους
Η ΖΩΗ ΑΛΛΙΩΣ (ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ)   
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / ΕκπομπήΜετάδοση παγκοσμίως (Live Streaming)
Η Ίνα Ταράντου συνεχίζει τα ταξίδια της σε όλη την Ελλάδα και βλέπει τη ζωή αλλιώς. Το ταξίδι γίνεται ο προορισμός και η ζωή βιώνεται μέσα από τα μάτια όσων συναντά.

“Η ζωή́ δεν μετριέται από το πόσες ανάσες παίρνουμε, αλλά́ από́ τους ανθρώπους, τα μέρη και τις στιγμές που μας κόβουν την ανάσα”.

Η γαλήνια Κύθνος, η εντυπωσιακή Μήλος με τα σπάνια τοπία και τις γεύσεις της, η Σέριφος με την αφοπλιστική της απλότητα, η καταπράσινη Κεφαλονιά και η Ιθάκη, το κινηματογραφικό Μεσολόγγι και η απόκρημνη Κάρπαθος είναι μερικές μόνο από τις στάσεις σε αυτό το νέο μεγάλο ταξίδι. Ο Νίκος Αλιάγας, ο Ηλίας Μαμαλάκης και ο Βασίλης Ζούλιας είναι μερικοί από τους ανθρώπους που μας έδειξαν τους αγαπημένους τους προορισμούς, αφού μας άνοιξαν την καρδιά τους.

Ιστορίες ανθρώπων που η καθημερινότητά τους δείχνει αισιοδοξία, δύναμη και ελπίδα. Άνθρωποι που επέλεξαν να μείνουν για πάντα, να ξαναγυρίσουν για πάντα ή πάντα να επιστρέφουν στον τόπο τους. Μέσα από́ τα «μάτια» τους βλέπουμε τη ζωή́, την ιστορία και τις ομορφιές του τόπου μας.

Η κάθε ιστορία μάς δείχνει, με τη δική της ομορφιά, μια ακόμη πλευρά της ελληνικής γης, της ελληνικής κοινωνίας, της ελληνικής πραγματικότητας. Άλλοτε κοιτώντας στο μέλλον κι άλλοτε έχοντας βαθιά τις ρίζες της στο παρελθόν.

Η ύπαιθρος και η φύση, η γαστρονομία, η μουσική παράδοση, τα σπορ και τα έθιμα, οι τέχνες και η επιστήμη είναι το καλύτερο όχημα για να δούμε τη Ζωή αλλιώς, όπου κι αν βρεθούμε. Με πυξίδα τον άνθρωπο, μέσα από την εκπομπή, θα καταγράφουμε την καθημερινότητα σε κάθε μέρος της Ελλάδας, θα ζήσουμε μαζί τη ζωή σαν να είναι μια Ζωή αλλιώς. Θα γευτούμε, θα ακούσουμε, θα χορέψουμε, θα γελάσουμε, θα συγκινηθούμε. Και θα μάθουμε όλα αυτά, που μόνο όταν μοιράζεσαι μπορείς να τα μάθεις.

Γιατί η ζωή είναι πιο ωραία όταν τολμάς να τη ζεις αλλιώς!

Δείτε σήμερα: «Στην Απλότητα το Κάλλος»
Eπεισόδιο 8

Σε αυτό το ταξίδι θελήσαμε να δούμε πέρα από το εμφανές, να ανακαλύψουμε μια άλλη αλήθεια, την αλήθεια που κρύβουν οι τόποι όταν δεν φορούν τα καλά τους για να αρέσουν. Και διαπιστώσαμε πως στη Ρόδο, μακριά από την ομολογουμένως όμορφη πόλη της, είναι ακόμη πιο ωραία.

Στην τεχνητή λίμνη της Απολακκιάς συναντήσαμε τρεις φίλους, τον Σάββα, τον Γιώργο και τον Στέφανο που έκαναν το όνειρό τους πραγματικότητα, κάνοντας το χόμπυ τους, την επαφή και την ενασχόλησή τους με τη φύση, δουλειά. Με την Ελένη, μάθαμε πως είναι η ζωή ενός θηροφύλακα στο νησί, αλλά μάθαμε και για το Ντάμα - Ντάμα, το πανέμορφο ελάφι της Ρόδου!

Με την Καρολίν και την παρέα της, γνωρίσαμε… από ψηλά, μια άλλη εξτρίμ διάσταση της Ρόδου, αυτή του Παραπέντε. Με τον λόφο του Μόντε Σμιθ να είναι το απόλυτο σημείο απογείωσης.

Συνεχίζοντας τον δρόμο μας, περάσαμε από την Ελεούσα, το χωριό φάντασμα της Ρόδου που προκαλεί δέος με τα έρημα κτίριά του. Τα Απόλλωνα από την άλλη, είναι ένα ζωντανό χωριό, γεμάτο κίνηση. Σύγχρονο αλλά με έναν τρόπο παραδοσιακό. Με ανθρώπους νέους στην ηλικία και την ψυχή, που ασχολούνται με τον τόπο τους , τον φροντίζουν και τον αναδεικνύουν. Εκεί γνωρίσαμε τον Γιάννη, στο Μαγειροτεχνείο του που μαγειρεύει τα παραδοσιακά, χωριάτικα φαγητά με αγάπη, και τα συνδυάζει με τέχνη και τοπικές δημιουργίες. Στον Έμπωνα είδαμε τα φημισμένα αμπέλια του και με τον Γιάννη, γευτήκαμε τα βιολογικά κρασιά του. Με την Ντενίζ συναντηθήκαμε στις Iαματικές Πηγές της Καλλιθέας, ένα από τα εμβληματικότερα ορόσημα της Ρόδου. Εκεί μας μίλησε για την προσωπική της ιστορία, και πως μετέτρεψε τη δική της τραυματική παιδική εμπειρία, σε θεραπεία για άλλους, μέσα από την ψυχολογία και τον κινηματογράφο που χρησιμοποιεί ως θεραπευτικό εργαλείο.

Στην αθέατη Ρόδο που μας αποκαλύφθηκε μέσα από τη φύση της αλλά και από τη φύση των ανθρώπων που συναντήσαμε, βρήκαμε στην απλότητα το κάλλος. Και νιώσαμε ότι μπορεί να είναι ευτυχία από μόνο του, το να ξυπνάς κάθε μέρα, εκεί που έχεις επιλέξει.Aρχισυνταξία: Ίνα Ταράντου
Δημοσιογραφική έρευνα και Επιμέλεια: Στελίνα Γκαβανοπούλου, Μαρία Παμπουκίδη
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Φελάνης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Βάιος Μπάστος
Ηχοληψία: Φίλιππος Μάνεσης
Παραγωγή: Μαρία Σχοινοχωρίτου

Παρουσίαση: Ινα Ταράντου

Διαθέσιμο στο ERTFLIX.

https://www.ertflix.gr/


   ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER
(E)
Επόμενο > [K8] ΤΟ '21 ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ '21 (E)

 
     
Μετάδοση μόνο για Ελλάδα (Live Streaming)
Μετάδοση παγκοσμίως (Live Streaming)
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά